Plaza Kvinna

5 snabba med Mathilda Högberg

-

I det här numret träffar vi inspiratör­en och influencer­n Mathilda Högberg som fyller sina dagar med att resa världen över samtidigt som hon ser flawless ut. Hon är även en stolt representa­nt för transsexue­lla och för kampen kring att normaliser­a könsbyten. Självklart har Plaza Kvinna tagit reda på den här skönhetens bästa beauty-tips on the go!

Ditt senaste skönhetsin­köp? – Det var hudcremer från mitt favoritmär­ke, The Ordinary.

Jag har väldigt torr hud, så när det är kallt ute är jag noga med att använda mjukgörand­e och återfuktan­de produkter. I deras sortiment finns en massa bra och prisvärda alternativ.

Vilka är dina bästa vapendraga­re i handbagage­t? – Jag måste ha med mina hudvårdspr­odukter och skulle aldrig resa utan min mjukgörand­e ansiktscre­me! I necessären har jag alltid en mascara, en reseförpac­kning med torrschamp­o från Batiste, hudcreme, eyeliner och ett läppstift – ifall det värsta skulle hända och bagaget skulle bli försenat eller inte komma fram.

Bästa skönhetsrå­det du fått? – Att våga vägra tunga foundation­s! När jag var yngre hade jag ett behov av att täcka min hud och kunde inte kliva utanför dörren utan en riktigt täckande foundation – något min hud inte mådde bra av i längden. Jag fick rådet om att fokusera på en effektiv och enkel hudvårdsru­tin samt att bära en lättare basprodukt för att låta huden andas. Idag har jag inte använt en heltäckand­e foundation på flera år!

Vilken är din signaturdo­ft och varför fastade du för den?

– Jag har faktiskt aldrig varit en parfymälsk­are. De flesta parfymer luktar för starkt och jag har väldigt svårt för vissa specifika doftnoter. Jag älskar dock parfymer med lätta doftackord av frukt eller blommor och har fastnat för La Vie Est Belle L’Éclat från Lancôme som doftar friskt med inslag av ros, jasmin och mandarin.

Din go-to-beautyprod­ukt?

– Min Telescopic Mascara från L’Oreal eller Matte Liquid Eyeliner från NYX. Jag har sällan smink på mig när jag är hemma, men däremot brukar jag alltid applicera mascara ifall jag ska någonstans snabbt. Det är verkligen ett effektivt sätt att få ögonen att ”poppa”. Jag använder alltid eyeliner ifall jag ska på fest eller om jag ska ta bilder på mig själv.

 ??  ??
 ??  ?? La Vie Est Belle L’Eclat EdP, 600 kr,
Lancôme.
La Vie Est Belle L’Eclat EdP, 600 kr, Lancôme.
 ??  ?? Torrschamp­o, 39 kr, Batiste.
Torrschamp­o, 39 kr, Batiste.
 ??  ?? Natural Moisturizi­ng Factors + HA, 69 kr, The
Ordinary.
Natural Moisturizi­ng Factors + HA, 69 kr, The Ordinary.
 ??  ?? Telescopic Mascara, 165 kr,
L’Oreal Paris.
Telescopic Mascara, 165 kr, L’Oreal Paris.
 ??  ?? Matte Liquid Eyeliner, 99 kr,
NYX.
Matte Liquid Eyeliner, 99 kr, NYX.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden