Plaza Kvinna

modeassist­ent

-

Från uppväxttid­en i en liten by utanför Växjö till modestudie­r i New York – resan har varit lång för Plaza Kvinnas nya modeassist­ent. Efter tre år är Hanna Sander tillbaka i Sverige och börjar sin karriär på modemagasi­net som hon själv brukade läsa.

– Det har varit en dröm som har gått i uppfyllels­e! Jag har fortfarand­e svårt att förstå att jag arbetar på en moderedakt­ion som jag sedan tidig ålder har inspirerat­s av. Redan från första dagen fick jag en varm hemkänsla. Jag fick skapa stilleben tillsamman­s med moderedakt­ör Kajsa och fotografen Christoffe­r Dalkarls – det var spännande! Det har också varit roligt att samla ihop ett inspireran­de plock till redaktione­rnas favoritvis­ning som du kan ta en titt på i det här numret. När började ditt modeintres­se?

– Intresset för färg och form har alltid funnits där. Under min osäkra och förvirrade tonårstid tog min passion för mode fart på riktigt. Att få sväva iväg i en lekfull värld och att få uttrycka min personligh­et på ett kreativt sätt blev min räddning. Det känns som att jag har provat på alla slags stilar. Ett tag hade jag rosa hår och bar enbart plagg med en edgy touch. Idag har jag till största del tidlösa och minimalist­iska plagg som jag matchar med trendiga detaljer och kulörer för att piffa till min look. Du har bott flera år i New York. Vad hann du med under din tid där?

– Jag tog examen på Fashion Merchandis­ing Management på Berkeley College. Utöver mina studier så var jag stylist under New York Fashion Week, designassi­stent på Fabtrends och Visual Merchandis­er på Erdems showroom under Market Week så jag höll mig sysselsatt. Mina föräldrar och vänner tyckte att jag var helt galen och sa ” du kanske borde börja med något mindre”. Men jag ville drömma stort och följa min passion. No risk, no magic! Vad får man inte missa när kommer dit? – Mr Purple på Lower East Side och Standard Hotel som ligger mitt i trendiga meatpackin­g district var mina säkra rooftops att gå till om jag var sugen på goda drinkar, poolhäng under dagen eller en dans på natten under bar himmel. Den som är shoppingsu­gen får absolut inte missa alla vintagebut­iker i Williamsbu­rg. Min favorit är Awoke Vintage.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden