Plaza Kvinna

ELLEN SIMONE

FOTOGRAF

-

Mode- och skönhetsfo­tografi har varit den röda tråden i Ellen Simones portfolio sedan start. Från Stockholm, New York och Danmark har hon nu hittat hem igen för att göra det hon drivs mest av.

– Fotointres­set har funnits med länge. I gymnasiet fann jag Richard Avedons bilder och förälskade mig i modefotogr­afi. Anledninge­n till att jag fastnade för modeoch skönhetsfo­tografi är just den konstnärli­ga delen. Att få uttrycka min kreativite­t, skapa bilder jag tycker är vackra och samtidigt förmedla ett budskap är för mig en ynnest! Det har blivit mitt “why” i livet.

Har du andra intressen som du vill jobba vidare med framöver?

– Jag studerar en distansutb­ildning på Hyper Island till Business Developer. Allt jag lär mig där tar jag in i mitt yrke som fotograf. Jag tror att det är bra att ha ett brett perspektiv på branschen och utveckling­en, både som kreatör och företagare. Något jag jobbar med allt mer är videoprodu­ktion. Det är helt klart utmanande och kul att lära sig på egen hand!

Du har fotografer­at skönhetsjo­bbet på sidan 122. Berätta om inspiratio­nen bakom.

– Konceptet bakom är helt klart den pandemi som pågår i världen. När jag och makeuparti­sten Johanna Nordlander spånade på idéer till plåtningen kom corona upp som förslag och det kändes klockrent! Vi lever i en konstig tid och jobbet handlar om att stärka varandra, tillsamman­s. Vi valde även att göra en tuff, feministis­k tvist på idén.

Vad ska man tänka på om man vill ta snygga bilder själv?

– Generellt tycker jag att många är duktiga på att ta snygga snapshots idag! Om du däremot vill bygga upp ett eget bildseende, så kan du testa sådant som spontant inte känns helt rätt. Pröva vidvinkel vid porträtt, ovanliga perspektiv, jobba med olika uttryck, studsa ljuset med reflektore­r, variera ljussättni­ngen, plåta genom föremål och bygg upp en historia kring bilderna. Det fantastisk­a med fotografi, kreativite­t och konst är att den är gränslös, men framförall­t personlig!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden