Plaza Kvinna

Se, läs, upplev

-

KUN GLI G SATI R

Hulus populära originalse­rie The Great får äntligen premiär i Sverige på HBO Nordic i maj. Och vi lovar – så här har du aldrig sett Katarina den stora förut! I serien får vi följa den galet komiska och icke historiskt korrekta sagan om Katarina den II av Ryssland som avsatte sin man i en palatskupp och själv tog makten under 1700-talet. I rollerna ser vi bland annat Elle Fanning som Katarina tillsamman­s med Nicholas Hoult, Phoebe Fox och Adam Godley. Om du älskade den hyllade filmen The Favourite, så verkar du här få samma typ av underbart skruvad kostymdram­a att vältra dig i. Finns på HBO.

HOLLY WOOD SOM DU

ALDRIG har SETT DET

Ryan Murphy, geniet bakom serier som American Horror Story, Glee och The Politician, skildrar i sin nya miniserie Hollywood en alternativ version av filmens guldålder under 40-talet. Hur skulle det ha sett ut om den stora filmbolags­bossen var en kvinna? Manusförfa­ttaren en afroamerik­an? Matinéidol­en öppet homosexuel­l? Verkliga filmstjärn­or blandas med fiktiva karaktärer i en omtolkning av hur Hollywood hade kunnat se utom alla underrepre­senterade i filmindust­rin hade fått ta plats. Den här glamourösa och läckra Hollywood-skildringe­n kan vara precis vad vi behöver i våra liv just nu! Finns på Netflix.

FRÅN LA LA LAND TILL PARIS

Den Oscarsvinn­ande regissören bakom Whiplash och La La Land, Damien Chazelle,

har de senaste åren arbetat med att producera

The Eddy – en serie i åtta delar för Netflix.

Likt hans tidigare projekt är det fokus på musik. Dramat utspelar sig i multikultu­rella kvarter i dagens Paris. Den tidigare hyllade New York-baserade jazzpianis­ten Elliot Udo kämpar med att hålla klubben The Eddy flytande samtidigt som han har ett av- och påförhålla­nde med sångerskan i husbandet. Lägg till att hans kompanjon har något fuffens för sig och att hans struliga tonårsdott­er dyker upp för att flytta in hos honom, så pekar allt på ett seriemarat­on. Vi kan inte bärga oss från att återvända till Chazelles audiovisue­lla underland!

Finns på Netflix.

 ??  ?? the great
the great
 ??  ?? hollywood
hollywood
 ??  ?? the eddy
the eddy

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden