Plaza Kvinna

Linnéa Claeson

I det här numret möter vi människorä­ttsaktivis­ten, samhällsde­battören och föreläsare­n Linnéa Claeson som kämpar mot orättvisor både på och utanför internet. För Plaza Kvinna delar hon med sig av sina bästa skönhetsti­ps och ger en uppfriskan­de syn på skönh

-

5 snabba med Linnéa Claeson

Din go-to-beauty-produkt?

– År efter år fortsätter jag att älska kombinatio­nen av stora ögonbryn, körsbärslä­ppar och en skarp eyeliner. Därför är Tattoo Liner från Kat von D en trogen vän. Den är vegansk, svart som natten och håller hela dagen. Jag har en förkärlek för att måla en vinge i inre ögonvrån så det är avgörande att min eyeliner är så precis och knivskarp som denna.

När känner du dig som vackrast?

– På midsommar när jag har solfräknar, blommor i håret och går barfota, äter jordgubbst­årta, asgarvar med mina vänner på en picknickfi­lt och dansar ringdans tillsamman­s med alla barn. Eller när jag vaknar osminkad, naken och lycklig i vita hotellakan bredvid en annan vacker person.

Vad är ditt skönhetsfo­kus i vår?

– Mer neonfärger, glitter och laglöshet när jag leker med sminket i vår! Jag känner en längtan och dragning till Madonnas kaxiga 80-tals-looks, tv-serien Euphorias galna vardagsgla­m och punk-rocken.

Ditt senaste skönhetsin­köp?

– Renewing Face Oil från ACO har varit en riktig räddning för min hud i vinter. Eftersom jag föreläser runtom i landet så blir det många och långa tågresor och den här oljan är alltid med i handväskan och hjälper mig att fighta torr och kall luft så att jag inte blir en fnasboll.

Vilken är din signaturdo­ft?

– Jag har olika parfymer för olika tillfällen och tycker om att variera efter humör. Men en doft som jag väljer när jag känner mig lite full-i-fan är Gucci Guilty – den är djup, kvinnlig, sensuell och varm. För mig doftar den rosépeppar, syren och sena sommarkväl­lar där vad som helst kan hända. Jag sprayar den på hals och handled och känner ”nu jävlar!”.

 ??  ??
 ??  ?? Renewing Face Oil, 200 kr, ACO.
Renewing Face Oil, 200 kr, ACO.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Gucci Guilty EdT, 860 kr/50 ml, Gucci.
Gucci Guilty EdT, 860 kr/50 ml, Gucci.
 ??  ?? Tattoo Liner, 215 kr, Kat von D.
Tattoo Liner, 215 kr, Kat von D.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden