Plaza Magazine

Närmast kroppen

Peter Simonsson, grundare av The White Briefs, har med avskalad design och en tydlig kvalitetsf­ilosofi gett kalsongen en helt ny status.

-

Hur går du klädd just nu?

– Denna sköna söndagseft­ermiddag med snökaos utanför dörren bär jag svarta smala merinoullb­yxor med drawstring och en svart/ vitrandig t-shirt från The White Briefs kommande vårkollekt­ion. Till det bär jag en marinblå cardigan med bruna läderknapp­ar från Roberto Collina och ett par Adidas campus vintage.

Vilket är det just nu intressant­a herrmodeva­rumärket?

– Dries van Noten är alltid aktuell. Klassiskt och spännande på en och samma gång. Sen gillar jag japanska Kolor för deras fantastisk­a material och skärningar.

Vilken är din favoritbut­ik?

– När jag är i Florens går jag alltid till Farmaceuti­ca di Santa Maria Novella. Fantastisk­a parfymer och attiraljer som förhöjer!

Vad har du alltid nedpackat i väskan när du reser?

– Arganolja från Marocko till ansiktet, tandkräm från Darphin Denblanc, underkläde­r och t-shirts från The White Briefs, Marvelous Man i reseformat från Byredo, ett par APCjeans, slick hårpomada från Amae, en marinblå Wim Neels kostym, ett par sneakers, ett par bruna herrskor, en kashmirtrö­ja, en skjorta och en sidenhalsd­uk. Har jag detta känns det lika okej att hamna i en öken som i en storstad!

Vad bär du helst på fötterna?

– Gärna ett par klassiska lågskor eller boots från Martin Margiela. Om det är vinterkaos, föredrar jag ett par Off White US Army Mickey Mouse boots, som jag fått i present av min vän Andreas Halldén. De är det varmaste man kan ha på fötterna.

Vilket är dit bästa tips för att se snygg ut i en kostym?

– Hållningen, sträck på dig!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden