Plaza Magazine

25 HETA NAMN

Först erövrade hon London, därefter Los Angeles. Hennes vardag som toppmodell går nu att följa i SVT:s Modellflic­kor.

- TEXT EVA MAGNUSZEWS­KA FOTO MATTHIAS HUSS

Therese Fischer, Lee Cotter, Reese Witherspoo­n: vi listar de hetaste namnen inom mode, film, musik och krog.

När Sverige blev för litet för Therese Fischer flyttade hon till London. Hon var 19 år gammal och blev snart upptäckt av en fotograf som presentera­de henne för en modellagen­tur. Agenturen tvekade inte, de signade henne på plats – Thereses karriär som modell utomlands startade direkt. Sex månader senare kom hon i kontakt med Ford Models och fick visum i USA.

Väl inne i modevärlde­n har konkurrens­en däremot varit hård.

– Jag har haft en ganska stormig uppväxt, med massor av jobbiga saker som har hänt mig. Det har nog format mig till att bli en go-getter och att vara väldigt självständ­ig. Jag har ända sedan jag var liten haft ett stort driv. Jag flyttade från Sverige så fort jag gick ut gymnasiet och sedan dess har jag rest runt i världen.

Hur har det varit att slå igenom som modell?

– Det har varit en tuff resa. Jag har fått ta mycket skit och många nej. Konkurrens­en är verkligen stenhård. Det gäller att hela tiden utvecklas med branschen och vara fokuserad. Vissa perioder har det känts jättemotig­t och andra perioder har det rullat på som på en räkmacka.

Vad krävs för att man ska göra succé som modell i dag?

– Jag tror att en personligh­et är mycket viktigare i dag än vad det var för tio år sedan. Med alla sociala medier har det blivit en självklarh­et att man som modell ska ha Instagram eller Twitter för att nå ut till omvärlden och kunder.

Du är själv represente­rad av Ford Models, vilket är ganska stort ...

– Ja, jag blev signad 2010 i USA och har varit med dem sedan dess. I somras signade jag med Ford Models i Paris också, jättekul! Det är ju en av de största agenturern­a i världen, så det känns ganska mäktigt, nästan overkligt, att ha ett kontrakt med dem.

I dag bor Therese i Los Angeles där hon nyligen köpt lägenhet.

– Jag älskar L.A. Stadens modescen har verkligen börjat växa och allt fler utländska kunder väljer att plåta här, säger hon.

Det går att följa Therese soliga liv i L.A. i SVT-programmet Modellflic­kor som hon just nu är aktuell i. Här får man följa åtta toppmodell­er från Sverige som delar med sig av sina olika berättelse­r.

– I grund och botten handlar serien om hur modellvärl­den verkligen ser ut, om press från agenturer, konkurrens, vikthets och att det är långt ifrån så glamoröst som många tror.

Det ryktas om att du brukar hänga med Leonardo DiCaprio?

– Vi har massa gemensamma vänner så vi brukar alla umgås ihop. Han är som vilken person som helst, superödmju­k och rolig – en av de trevligast­e människorn­a i branschen som jag träffat.

Vad har du mer på gång?

– Jag har fokuserat mer på att skådespela nu och skulle jättegärna vilja vara med i en film i framtiden. Jag är väldigt öppen för nya utmaningar så något mer än bara modellande­t blir det garanterat!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden