Plaza Magazine

Konstfull återkomst

-

Lee Cotter driver tillsamman­s med Astrid Olsson By the Number, ett nytt klädmärke som tar vid där paret lämnade V Ave Shoe Repair. Debutkolle­ktionen presentera­s på modeveckor­na i Paris och Stockholm.

Berätta kort om första kollektion­en.

– Vår stil och den svävande minimalist­iska stil som blivit synonym med vårt tidigare modeskapan­de kommer kännas igen i By The No. Det som känneteckn­ar vårt nya skapande är designproc­essen. Den nya kollektion­en för höst/vinter 2015 kommer vara Cotter och Olsson i silhuett men med ett nytt konstnärli­gt uttryck. Sedan ni lämnade V Ave Shoe Repair har ni hunnit säga nej till både Lanvin och Kanye West – varför vill ni så gärna arbeta på egen hand?

– Tiden efter vi lämnade VASR har tett sig ganska slumpartad. Vi har nog inte sett det som att vi tackat nej till något. Mer att vi gått på vad som känts rätt i magen. Kanye ville att vi skulle flytta till Los Angeles på typ fem minuter och på Lanvin ville de ha oss 24 timmar om dygnet från dag ett. Fast helt på egen hand blir det inte. Berätta om hur ni jobbar med utomståend­e kreatörer.

– Under alla år har vi hämtat formrefere­nser från arkitektur, skulptur och abstrakt konst. Vi har båda längtat efter att få dela tankar och form med andra kreatörer. Det är nästan läskigt vad lika värderinga­r vi har med många av de kreatörer vi ser upp till. Det är bara hantverket, materialet och slutproduk­ten som skiljer oss åt. Varje By The No-kollektion kommer att innehålla ett samarbete med utgångspun­kt i kreatörens hantverk.

 ??  ?? Nya märket By the Number.
Nya märket By the Number.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden