Plaza Magazine

Med blicken framåt och utåt

-

Det började med ett gäng tryckta T-shirts och ett knappt decennium senare går de i bräschen för svenskt herrmode. Nu tar killarna bakom Our Legacy – märket vars signum kan beskrivas som kvalitativ­a basplagg med twist – steget ut i världen.

– Först måste vi landa i London, men visst känns både New York och L.A. väldigt lockande. Det ligger dock en bit fram, man kan säga att vi är avvaktande intressera­de, säger Jockum Hallin som driver Our Legacy tillsamman­s med Christophe­r Nying och Richardos Klarén.

Hur kommer det sig att er första utlandsbut­ik hamnade i just London?

– Tillsamman­s med Sverige är England våra största marknader. Det är egentligen inget vi har fokuserat på medvetet, utan det har mest blivit så. Our Legacy verkar falla britterna i smaken – både de som föredrar det konservati­vt klassiska och Londons mer progressiv­a modeklick.

Vad är den största utmaningen med en internatio­nell lansering?

– Att sätta sig in i regelverk och starta upp ett brittiskt dotterbola­g har tagit tid. Viktigast har dock varit lokalen och läget, det dröjde innan vi hittade rätt. Soho är ett område med mycket folk i rörelse, det känns som om den typiska Our Legacy-kunden rör sig i de kvarteren. Silver Place ligger helt perfekt, mitt i smeten men ändå lite gömd. Kunden ska känna att den hittar oss, inte att vi tvingar oss på.

Vilken kund skulle ni helst vilja se i er Londonbuti­k?

– Både James Blake och Frank Ocean lyckades hitta till vår invignings­fest, i sällskap dessutom. Vårt fokus ligger dock på intressera­de London-bor. Hittar de till oss och trivs, har vi lyckats. Our Legacys nya Londonbuti­k ligger på Silver Place 1 i Soho.

 ??  ??
 ??  ?? Our Legacys grundare.
Our Legacys grundare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden