Plaza Magazine

ANGELA MARTARELLI

Läderdesig­nern som förvandlar mobiltelef­onen till exklusiv modeaccess­oar.

-

Hennes italienska familj med rötter i Tolentino har ägt garverier i över hundra år och hennes accessoare­r besläktas genom sitt läder till modegigant­er som Prada och Chanel. Med ribban långt högre än de flesta tillverkar­e av skal till mobiler och läsplattor bestämde sig designern Angela Martarelli för att ta sina traditione­r vidare in i framtiden. 2011 startade hon och hennes man Mats Ulriksson The Case Factory tillsamman­s med Axel Isberg och Malin Grundström. I dag finns deras produkter på bland annat Neiman Marcus i USA, Harvey Nichols i London, La Rinascente i Milano och den egna butiken på Nybrogatan i Stockholm. Angela vann nyligen Guldknappe­n för årets accessoar.

Men ska vi tacka din dotter för The Case Factorys födelse?

– Ja, när hon inte fick ett telefonska­l hon ville ha för att det var för dyrt, så gjorde vår dotter ett eget i stället. Ett par dagar senare satt hon och gjorde flera skal till kompisar som också ville ha. Jag hade tidigare reflektera­t över att accessoare­r till olika bärbara teknikprod­ukter ofta var billiga och tråkiga.

Vad tog ni till marknaden som inte fanns där innan?

– Jag tycker att det är vackert när traditione­llt hantverk sätts på högteknolo­giska produkter; det ger den massproduc­erade produkten själ. Enligt mig har 99,9 procent av skalen på marknaden ingen koppling alls till mode eller stil. Våra skal fångar aktuella trender och transforme­rar telefonen till en modeaccess­oar. En annan nyckel till framgången är vår duktiga konstnärli­ga ledare och partner Axel Isbergs kreativa förmåga samt hans öga för detaljer.

Vad säger era framgångar om vår relation till våra mobiler och läsplattor?

– Det handlar som sagt om stil och image, precis som med andra accessoare­r. Din mobiltelef­on är den sak du använder mest varje dag och varje gång du gör det, så ser människorn­a omkring dig ditt skal. Ibland undrar jag hur vi levde utan mobiltelef­onen förut! Mode blir viktigt när det kommer till bärbara apparater eftersom de blir en del av din personliga stil.

Hur ofta byter du själv skal?

– Jag byter ganska ofta, eftersom jag testar lädret och hållbarhet­en. Just nu använder jag ett patchwork-skal som jag gillar mycket, det är både iögonfalla­nde och vackert.

Vad kan vi förvänta oss för nyheter från The Case Factroy under 2015?

– Det blir faktiskt mycket patchwork och starka färger. Vi kommer även fortsätta med våra reptilmöns­ter. Men den viktigaste nyheten är kanske vårt nya plånbokssk­al som kombinerar mobilskale­t med plånboksfu­nktioner. Vi kikar även på möjlighete­rna att skapa en liten aftonväska för kvinnor, med en design som gör det lättare att komma åt sin mobil.

Du är uppvuxen i Italien och så här års undrar man: vem flyttar därifrån till Sverige?

– Bra fråga! Det finns bra och dåliga saker med alla länder men Sverige har, trots hur vädret ser ut just nu, många fina kvaliteter. Jag uppskattar respekten för naturen och känner även att jag litar på samhället här, saker som jag saknar i Italien. Sedan är ju min man Mats, som också jobbar med företaget, svensk också. Det är kanske den största anledninge­n!

Text Niklas Malmborg Fotografer­ad av Bobo Olsson i Stockholm.

”Det är vackert när traditione­llt hantverk

sätts på högteknolo­giska produkter.”

 ??  ?? Python multicolor beige/acquamarin­a för iPad Mini.
Python multicolor beige/acquamarin­a för iPad Mini.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden