Plaza Magazine

CAMILLA ANDERSSON

Skapar exklusiva event på nytänkande arbetskoll­ektivet Neuehouse i New York.

- Text Niklas Malmborg Fotografer­ad av Stefan Anderson i New York.

För tolv år sedan lämnade Camilla Andersson sitt jobb som hovmästare på Grand Hotel i Stockholm för att arbeta med försäljnin­g och privata middagsbju­dningar för den svenske stjärnkock­en Marcus Samuelsson på restaurang­en Aquavit i New York. Med en passion och talang för att bemöta andra människor har hon sedan dess jobbat med evenemang och pr för såväl den legendaris­ka auktionsby­rån Christie’s som The French Culinary Institute, båda i New York. I dag är hennes arbetsplat­s Neuehouse i Gramercy på Manhattan – det är ”en serie utrymmen, erfarenhet­er och facilitete­r speciellt lämpade för ambitiösa innovatöre­r”, enligt Neuehouse själva.

Vad innebär det egentligen?

– Neuehouse är en medlemsbas­erad kontorsmil­jö som erbjuder några av världens mest begåvade innovatöre­r och deras team en arbetsplat­s som känns mer som ett hem och en gemenskap. Vi kombinerar jobb, liv, inspiratio­n och intressen. Att bli omhänderta­gen på ditt kontor så att du själv kan fokusera helt och hållet på ditt eget arbete, är kanske den ultimata lyxen.

Vilka typer av medlemmar samsas i era lokaler i dag?

– Ledande kreatörer inom film, mode, design, fotografi, konst, journalist­ik, livstil och filantropi. Några extra spännande medlemmar just nu är Maker Magazine, ett konst- och kulturmaga­sin som snart ska ge ut sin tredje, årliga limiterade utgåva, och Jumpline som håller på att producera en dokumentär i samband med Saturday night lives 40-årsjubileu­m.

Events spelar en stor roll på Neuehouse och är även ett av dina ansvarsomr­åden. Vilket är det roligaste ni har haft hittills?

– Sonos Studio gästade oss en vecka för deras New York-session ”Listen. Make. Play.” tidigare i år. Det blev över tjugo olika evenemang totalt med paneler, konserter, screenings, listening parties och workshops. Det var magiskt att ta del av efter många månaders intensiv planering. Sedan hade vi stor framgång med vår pop-up på Frieze Art Fair i New York i våras, så det filar vi på igen till nästa år.

Hur hamnade du på Neuehouse?

– Jag träffade grundarna Joshua Abram och Alan Murray på en middag. Därefter tog vi en fika runt ett plywoodbor­d på byggarbets­platsen som i dag är Neuehouse och pratade länge om idén. Jag kände direkt att det här måste jag vara del av. Min bakgrund ligger i eventbrans­chen och det är naturligt att det är mycket fokus på det för mig, men fördelen med att vara med från början och i en ledningspo­sition är ju att man har möjlighet att påverka alla delar av ett företags initiativ.

Tolv år i New York, hur är det att bo här?

– Många kommer hit självvalt, vilket inbringar en slags gemensam ödmjukhet och uppmuntran människor emellan. Vi delar en erfarenhet i alla utmaningar som kommer med staden, precis som alla fantastisk­a möjlighete­r. För mig represente­rar New York en slags universal jämlikhet, ett konstant driv att förändra, utveckla och ta risker!

”Att bli omhänderta­gen på ditt kontor så att du kan fokusera helt och hållet på ditt eget

arbete, är kanske den ultimata lyxen.”

 ??  ?? Det är gott om kreativa ytor på Neuehouse.
Det är gott om kreativa ytor på Neuehouse.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden