Plaza Magazine

Självsäker röst

-

Hennes 2 On var en av fjolårets absolut bästa r’n’b-låtar. Tinashe, med efternamne­n Jørgensen Kachingwe, är inte äldre än tjugoett år men redan rutinerad. Uppvuxen i Los Angeles har hon gjort jobb inom nöjesindus­trin sedan fyra års ålder, från modellande och musik till en roll i tv-serien Två och en halv män. Men det var först när hon i vuxen ålder började spela in på egen hand som hon hittade helt rätt. Debutalbum­et Aquarius släpptes i oktober 2014, efter två år i studion. Här arbetar Tinashe med tunga producente­r och gästas av bland andra Asap Rocky och Future.

– Det var en stor förändring, jag var van att göra allting själv, hemma i mitt rum. Det tog många månader för mig att bli bekväm med att samarbeta kreativt. Och det tog tid för producente­rna att lära känna mig. De visste inte vad jag kunde. När man är en ny, ung artist och de har haft stora hits så är det väldigt mycket: ”Och varför skulle jag lyssna på dig? Jag vet hur det här ska göras, det gör inte du”, har hon berättat.

Artisten själv skyr kategorise­ringar och har bara motvilligt beskrivit sitt uttryck som ”något slags r’n’b” – medan kritiker menar att hon är den enda som kan tävla med Beyoncé om att definiera samtida amerikansk r’n’b. I vår gästar Tinashe Debaser Strand i Stockholm. Kanske sista chansen att se henne på en scen som inte är större än så. Live på Debaser Strand, Stockholm, 15 mars.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden