Plaza Magazine

WES GORDON

Efter att ha jobbat med Tom Ford och Oscar De La Renta satsar Wes Gordon på sitt egna varumärke. Plaza Magazine fick ett snack med den talangfull­e modeskapar­en i New York.

-

Vi fick ett snack med New Yorks talangfull­e modeskapar­e.

Hur föddes idén om ett eget modemärke?

– Så fort jag bestämde mig för att jag ville arbeta i modebransc­hen stod det klart för mig att jag skulle designa min egen kollektion. Det är alltid allas dröm tror jag. Även om jag skulle få börja väldigt litet så var jag beredd på att göra misstag och lära mig av dessa. Efter min examen flyttade jag från London till New York. Allt började i ett hotellrum där jag skapade några plagg som butikerna sedan ville beställa.

Hur är det att vara verksam i New York?

– Jag måste säga att New York är väldigt stöttande när det gäller unga designer. Jag vet att många har haft det mycket svårare i andra städer runtom i världen. Det finns alltid någon att ringa här som hjälper dig. Du praktisera­de hos Oscar de la Renta och Tom Ford. Vad tog du med dig därifrån?

– Båda gav mig väldigt bra erfarenhet­er. Hos Oscar var det medvetenhe­ten om vilka kvinnorna är som köper hans kläder. Han vet exakt hur hon ville bära en klänning – det är anledninge­n till varför

Oscar de la Renta blivit en sådan framgång. Hos Tom var det den totala perfektion­ismen. Inget lämnas åt slumpen, allt är genomtänkt.

Hur är din kvinna?

– Min kvinna är väldigt modern, feminin och romantisk i sin stil. Det är cleant men själfullt. Nya kryddor adderas till varje kollektion men man kan säga att det fortfarand­e är samma maträtt. Vi skapar en balans mellan det som får hennes hjärta att slå snabbare, som hon är förväntans­full inför att bära, men som också får henne att känna sig avslappnad.

Du gör bara dammode. Vill du någonsin göra herrkläder?

– Absolut, men det handlar mycket om timing och att ha en bra grund. Jag tror damkläder är en väldigt bra start där du kan etablera din röst och identitet. Herrmode är svårare då de kläder jag tycker om är de mest diskreta, därför kan det bli tufft att säga vem jag är och varför jag är annorlunda. Inom dam finns det mer utrymme att uttrycka sig själv och när man etablerat det är det lättare att gå över till herrkläder och annat.

som solglasögo­n?

– Exakt. För det är en bra fortsättni­ng på storyn med damklädern­a vi skapat. Det som var så bra var att solglasögo­nen inte kändes påtvingade på tjejerna i min senaste visning. Utan som att det var helt självklart att de skulle bäras tillsamman­s med kläderna.

hur fungerade samarbetet med silhouette?

– Jag åkte och mötte designteam­et två gånger. Det var väldigt kul eftersom de var så precisa och tekniska vilket jag själv inte är. Jag har ju ingen aning om hur solglasögo­n skapas. Ibland kunde jag säga saker och jag såg paniken i deras ögon. Många samarbeten känns ibland som om bara ena parten varit inblandad, men det här är verkligen en mix av Silhouette och Wes Gordon.

vad är den bästa komplimang­en du fått?

– När totala främlingar köper våra plagg. Det är fantastisk­t för de kommer gående in i butiken, trots att det finns märken med mycket mer resurser som varit etablerade längre, men av någon anledning väljer de att ta upp sitt kreditkort och köpa ett plagg från mig. Det är den bästa komplimang­en i världen.

 ??  ??
 ??  ?? Wes Gordon för solglasögo­nmärket Silhouette.Många samarbeten känns som om bara ena parten varit inblandad, men det här är verkligen en mix av Silhouette och mig.”
Wes Gordon för solglasögo­nmärket Silhouette.Många samarbeten känns som om bara ena parten varit inblandad, men det här är verkligen en mix av Silhouette och mig.”
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden