Plaza Magazine

” VÅR DRÖMKUND äR DANIEL CRAIG”

Armbandsma­karna som hjälper modemedvet­na män att fullända sin look.

-

Hur ser ni på utveckling­en av accessoare­r för män?

– Män i dag har lättare med tidens modebild att få svänga ut mer i sin personliga stil där man använder accessoare­r för att fullända sin outfit och look. Det känns som att allt fler känner ett behov av att få stimulera sin estetiska sida vilket tyder på att vi har en positiv utveckling framför oss.

Hur föddes idén till Noble & Creed?

– Efter drygt tjugo år som nära vänner hade vi båda en vision om att utveckla ett varumärke tillsamman­s och slå ihop våra kompentens­er för bästa resultat. Jag har en lång bakgrund inom modebransc­hen och Albert en ännu längre bakgrund inom webbproduk­tion och onlinemark nadsföring. Vi har det stora modeintres­set gemensamt. Drömmen om ett eget varumärke lockade oss och viljan att få skapa något eget föll sig naturligt. När kände ni att ”det här kommer att funka”?

– Vi startade försiktigt med att ta fram olika produkter och började använda dem själva. Det var inte förrän flera personer i vår omgivning började fråga om vilket märke vi bar som bekräftels­en kom att vi var på rätt väg. Det kändes extra härligt sen när den första ordern plingade till i vår webbshop som vi byggt upp helt själva från grunden.

Hur ser tillverkni­ngsprocess­en ut?

– Vi väljer ut unika, högkvalita­tiva ädelstenar och naturstena­r från världens alla

hörn som ska ingå i ett armband. Varje armband sätts ihop med en specialtil­lverkad twistad japansk microtråd efter kundens exakta mått runt handleden. Varenda stenkula träs på för hand av oss och sedan monterar vi alla silverdela­r tills vi har en färdig slutproduk­t. Det är ett gediget handarbete. Vad betyder sociala medier för er framfart?

– Det betyder otroligt mycket för vårt varumärke. Delvis för att vi ska kunna nå ut och få synlighet men även kunna skapa en känsla kring vad Noble & Creed är. Genom Instagram kan man uttrycka sig genom en bild, direkt få feedback och inspirera vart man än befinner sig. Man får respons på en

gång och man har en direktkont­akt med människor som är intressera­de av varumärket.

Vad har ni för målgrupp?

– Alla som strävar efter att få sätta en personlig touch till sin outfit och uppskattar kvalitet och hantverk. Våra produkter är enkla i sin design och tidlösa, de kan bäras för sig eller tillsamman­s med favoritklo­ckan. Vårt motto är ”Keep it simple, but personal”. Kändis ni helst skulle vilja se med ett armband från er?

– Om vi ser Daniel Craig, självaste James Bond, bära våra armband kan vi dö lyckliga. Det vore ett toppbetyg. Vad anser ni själva vara det bästa ni gjort?

– Det sitter djupt rotat i varje människa att vilja se saker växa och vi är stolta över det vi har lyckats skapa. Oavsett hur lång denna resa blir, så är det bästa att vi gjort vår dröm till en verklighet.

Vad gäller just nu, trendmässi­gt?

– Kvalitet. Det känns som att alltfler konsumente­r efterfråga­r kvalitet och bryr sig om frågor såsom produktion och material. Vi tror att slit-och-släng-beteendet snart är borta, eller vi vill i alla fall hoppas på det.

Vad betyder lyx för er?

– För oss betyder lyx att kunna uttrycka sig fritt i tal, i rörelse, i stil. Att få vara sig själv, kunna drömma och förverklig­a från den minsta gest till den galnaste dröm.

 ??  ?? Deep ocean, 825 kr.
Deep ocean, 825 kr.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden