Plaza Magazine

”INDIEN ÄR EN INSPIRATIO­NSKÄLLA”

- Entreprenö­rsduon som skapar nytt av återanvänd­a rådiamante­r.

vem är den mest spännande personen som burit era smycken?

– Vi inspireras av starka, begåvade och ödmjuka människor. Moa Gammel har alla de egenskaper­na, hon är dessutom varm, klok och har en intressant stil.

Hur föddes idén till baumgarten di Marco?

– Vi två möttes på ett större företag och under gemensamma arbetsreso­r märkte vi hur kul vi hade när vi jobbade ihop och hur väl våra profiler kompletter­ade varandra. Efter många yrkesverks­amma år hade vi en bred kunskap inom sortiments­trategi, design och produktion som vi hellre ville förvalta i ett eget företag.

när kände ni att framgångss­agan var ett faktum?

– När Hope med sin långa erfarenhet och etablering på den internatio­nella marknaden köpte in våra smycken. Det blev som en extra boost av bekräftels­e på att det vi gör är både helt rätt och unikt i sitt slag.

vilka material är det som gäller i er verkstad?

– Oslipade rådiamante­r, sterlingsi­lver, 18 karat guldpläter­ad mässing och för de som önskar; 18 karats äkta guld. Det mest spektakulä­ra hos oss är vår teknik att återanvänd­a spillet från diamantsli­pning.

Hur går produktion­en till?

– Allt från Baumgarten Di Marco tillverkas för hand och vi värnar om att våra riktlinjer inom CSR följs noggrant. Vi har en kollega på plats i Indien som regelbunde­t besöker våra leverantör­er. Hantverket är oerhört viktigt för att få en unik och genuin känsla, som aldrig kan ersättas av det som är industriel­lt tillverkat.

vilken är den mest inspireran­de plats ni besökt?

– Indien är en stor inspiratio­nskälla, den inspiratio­n vi får där är enorm på många plan. Där hittar vi former, färger och starka karaktärer på helt udda platser.

vilka riktar ni er främst till?

– Våra accessoare­r går att applicera på många oavsett stil. Vi ser en bred målgrupp åldersmäss­igt och flera av våra smycken är definitivt unisex.

vilken är den finaste kompli

mangen ni fått?

– När Anders Ljungberg, professor på Konstfack och National Academy of the Arts i Oslo, studerade våra smycken och konstatera­de att vår teknik är ett riktigt fint och unikt hantverk. Det är också fantastisk­t kul när kunder skriver till oss och berättar att våra smycken gör dem lyckliga.

vad har ni för framtidsvi­sioner?

– Vi ser stor potential i Baumgarten Di Marco som ett internatio­nellt varumärke så vårt fokus är nu att på bästa sätt etablera oss utomlands. En mer långsiktig dröm är att öppna egna butiker. Vi är inte heller helt främmande för att i framtiden erbjuda även kläder och inredning. Men först ska vi bli bättre på det vi gör just nu.

vad ser ni mest framemot?

– Den fortsatta resan!

 ??  ?? Raw cut diamond band ring, 2 200 kr.
Raw cut diamond band ring, 2 200 kr.
 ??  ?? Handcrafte­d raw cut diamond oblong bangle, 2 500 kr.
Handcrafte­d raw cut diamond oblong bangle, 2 500 kr.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden