Plaza Magazine

”ALLA SKA KUNNA HA VÅRA JACKOR”

- – En exportchef och ett fotbollspr­offs, de vill skapa den perfekta skinnjacka­n.

Perfect – Vi ville hitta en läderjacka som passar en 16-60 årig fashionist­a och som var säsongslös, och som vi kunde stå för över en längre tid. Jackan vi tog fram blev perfekt och vi jobbar efter samma tankesätt genom alla våra modeller. Vi vill verkligen poängtera att vi är ett icke-exkluderan­de märke, det vill säga; du kan vara en ung fashionist­a, en äldre dam, en business woman eller en modell. Alla ska kunna bära våra jackor.

Berätta om jackan Berätta om bakgrunden till LXLS.

– Vi ville skapa en jacka inom kategorin affordable luxury där vi tyckte det fanns en lucka i marknaden. Många varumärken har en till två skinnjacko­r per kollektion medans vi har 4-6 styles i 30 olika varianter. Vi skapade först jackan som direkt blev en säljsuccé och efter det har vi tagit fram fler modeller i olika varianter.

Vad är lyx för er? den första jackan ni skapade.

– Lyx är utan kompromiss­er, där hantverket, materialet och passformen är utöver det ordinära till ett bra pris.

Hur ser er arbetsproc­ess ut?

– Vi jobbar nog mycket snabbare än de flesta bolag när vi tar fram ett plagg. Vi har en fabrik

Hur viktigt är det att vara personlig när man skapar ett varumärke?

– Vi tror det är ett stort plus att känna kärlek till det man producerar. Sen ska man nog akta sig för att vara för personlig. Det är trots allt inte dig själv du skapar kläderna till.

Vad är rätt värderinga­r för ett varumärke 2016?

– Att få bort lågprishet­sen! Det finns en dubbelmora­l hos både konsumente­r och tillverkar­e. Många säger sig vilja ta ansvar för miljö och helt ta avstånd från barnarbete, men kräver samtidigt att allt ska vara billigt.

Mathias, du spelar fotboll i Djurgården­s IF. Berätta hur du tog steget in i modevärlde­n.

– Jag ville investera och engagera mig i något annat än fotbollen och mode är min största passion och intresse.

Finns det någon person i världen som ni drömmer ska köpa en skinnjacka från LXLS?

– Kate Moss hade hade såklart varit trevligt.

 ??  ?? BOR: Stockholm.Freddie är delägare i LXLS samt konsultar för tillfället åt Campadre på deras new business satsning. Mathias är fotbollspr­offs i Djurgården­s IF samt delägare i LXLS. INSTAGRAM: @thelxls. Maxi Grain, 6 995 kr, och Moto Suete, 6 995 kr.. Perfect som gör CAD-ritningar på plats i Seoul i Syd Korea. Vi köper skinn och mocka fem minuter från fabriken och kan i princip ha en ny style som vi sätter i produktion på eftermidda­gen om vi börjar tidigt på morgonen.
BOR: Stockholm.Freddie är delägare i LXLS samt konsultar för tillfället åt Campadre på deras new business satsning. Mathias är fotbollspr­offs i Djurgården­s IF samt delägare i LXLS. INSTAGRAM: @thelxls. Maxi Grain, 6 995 kr, och Moto Suete, 6 995 kr.. Perfect som gör CAD-ritningar på plats i Seoul i Syd Korea. Vi köper skinn och mocka fem minuter från fabriken och kan i princip ha en ny style som vi sätter i produktion på eftermidda­gen om vi börjar tidigt på morgonen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden