Plaza Magazine

Mina drömmars tid

”Plaza uppfyllde min dröm.”

-

Redan som 18-åring hade jag planen klar för mig: jag skulle bli chefredakt­ör på ett stort månadsmaga­sin. Egentligen hade jag redan uppfyllt drömmen, då jag året därpå hade startat mitt egna musikfanzi­ne hemma i Umeå. Men tanken var förstås att få bli det på ett riktigt, etablerat magasin. 13 år senare gick drömmen i uppfyllels­e, när Plaza Publishing­s ägare Christophe­r Östlund frågade mig om jag ville ta över som chefredakt­ör på Plaza Magazine efter Elin af Klintberg. Behöver jag säga att svaret var självklart.

Att leda Plaza Magazine – och sedan, i allt större utsträckni­ng, vårt herrmodema­gasin Plaza Uomo – kom att bli den enskilt mest definieran­de jobbupplev­elsen jag någonsin haft. Under fem års tid har jag fått förverklig­a många av de drömjobb jag haft sedan min tid som tonårig fanzinered­aktör. Jag har träffat människor jag aldrig trodde jag skulle få träffa – från Tommy Hilfiger till Lapo Elkann till Cindy Crawford. Jag har fått beställa fantastisk­a modereport­age, med svenska stjärnmode­ller som Elsa Hosk, Frida Gustavsson, Theres Alexanders­son, och internatio­nella storheter som Caroline de Maigret och Sophie Auster. Jag har kunnat publicera ett flertal unika intervjuer, med världskrea­törer som Johan Renck, Johan Lindeberg och Alicia Vikander, samt globala storheter som Patrick Demarcheli­er och Tom Ford. Bra gick det också, då vi under första året lyckades öka räckvidden med 43% och snabbt nå över 70 000 läsare.

Självklart har det funnits utmaningar. Mediebrans­chen har genomgått enorma förändring­ar under de fem år jag varit chefredakt­ör. På Plaza har vi tacklat utmaningar­na genom att bli bättre på att nå ut till läsare och bransch genom events. Med herrmodeti­dningen Plaza Uomo har varit särskilt framgångsr­ik med återkomman­de fester under Pitti Uomo-mässan i Florens.

Fast mest stolt är jag över att ha fått jobba med ett gäng geniala medarbetar­e, framför allt vår modechef Robert Nordberg, formgivarn­a Staffan Frid och Jessica Ericsson, redaktör Eva Magnuszews­ka, webbredakt­ör Johan Magnusson, samt säljare Rosette Hirsch och Ludvig Hirsch, som alla på olika sätt bidragit till att göra Plaza Magazine den starka plattform för internatio­nellt mode och global design som den är i dag. Men även alla redaktions­medlemmar som kommit och gått, från redaktörer och formgivare till assistente­r och praktikant­er, har gjort ovärderlig­a insatser för tidningen. Här utmärker sig särskilt våra modeassist­enter, utan vilkas envisa fotarbete tidningen aldrig skulle se så glamourös och stilfull ut. Tack Jimmy Guo, Nicole de Champs, Hevi Engberg och Robin Douglas Westling.

När jag nu kliver vidare mot nya mål i livet och karriären kommer jag för evigt minnas min tid på Plaza Magazine och Plaza Uomo som en av de roligaste, intensivas­te, mest utmanande och utveckland­e, i mitt liv. Det var ju här jag uppfyllde mitt livs största dröm. Glad sommar och trevlig läsning!

 ??  ??
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 3
3
 ??  ?? 2
2

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden