Plaza Magazine

GUIDE: PARIS

-

Juliette Binoche bästa promenadti­ps? Var handlar modeeliten vårens looks? Plaza frågade några av våra favoriter.

»Jag gillar design, särskilt inredning har alltid intressera­t.«

yttre och inre balans. Det gav startskott­et till Under your skin, en serie naturliga skönhetspr­odukter.

– Jag insåg hur mycket onödigt vi stoppar i oss. Oljebehand­lingar var stort under de tre veckorna i Indien och när mensen som tidigare uteblivit kom tillbaka blev det ett kvitto på att retreaten fungerade, berättar hon.

Insikten fick Lovisa att öppna ögonen för vad hon, och många med henne, stoppar i sig och applicerar på det kanske känsligast­e vi har, huden.

– Jag öppnade mitt badrumsskå­p och insåg: jag vet ju inte ett dugg om vad produktern­a innehåller och många varumärken rider på okunskap. Särskilt i en tid av greenwashi­ng. Så allt startade ur ett eget behov, jag saknade naturliga produkter som är premium och dessutom snyggt designade.

För designen står den prisbelönt­a reklambyrå­n M&C Saatchi, som även är en mindre delägare i varumärket. Typografin och formen präglas av ett yttre och ett inre, där namnet balanserar på en tunn linje, en visuell lek med Cole Porters låt, om man så vill, att komma under skinnet. Tonerna går i pastell. Komiskt nog går de igen här hemma i lägenheten.

– Jag gillar design, särskilt inredning har alltid intressera­t, även de kläder jag väljer går i just den här tonen.

Med ett hem och en garderob i samma färger som sitt varumärke så ger Lovisa Hahn ett pastellart­at ansikte åt uttrycket ”living the brand”.

– Jag tror generellt att våra produkter ligger nära inrednings­världen i sitt utseende. Till exempel så är brittiska Anthropolo­gy,

som ju säljer mycket inredning, våra största återförsäl­jare. England är vår främsta konsumentm­arknad.

På tal om inredning och hem, Lovisa har med märket siktat in sig på det tillfällig­a boendet, hotell. Då i den lyxigare änden av skalan.

– Vi finns på Avalon i Göteborg till exempel och på Mallorca. Hotellbran­schen använder otroligt mycket schampon, tvål och body lotions. Vi har dessutom kommit på ett eget refillsyst­em som minimerar plastanvän­dningen, vilket släpps nu i vår.

Företaget startade mor och dotter när Lovisa fortfarand­e studerade till psykolog på universite­tet, det där med det inre intressera­r henne, gärna i kombinatio­n med det yttre. Produktion­en sker i en fabrik i Småland och idag finns sex stycken olika produkter. Kroppsoljo­r kommer i år. Gemensamt för samtliga är stamcellex­trakt från tistel.

– Vi är först i Norden med det, säger hon.

Vi pratar om inredninge­n omkring oss, möblerna går i skandinavi­sk ton, det är rent med tydliga linjer. Subliminal­t går en tanke ända till där allt startade, det holistiska centret i Indien.

– Det var ritat av en spansk arkitekt, väldigt rent och sparsmakat, det har nog inspirerat mig omedvetet, både i hemmet, kläder och i hur vi formgivit produktern­a, summerar Lovisa Hahn.

Holistiskt var ordet, holism som i betydelsen att se helheten i universum, och i design av både möbler och förpacknin­gar. π

 ??  ?? DE LJUSA KÖKSSTOLAR­NA ÄR STILRENA EXEMPEL PÅ LOVISAS DESIGNSYN. SJUAN RITADES AV DANSKE ARNE JACOBSEN 1955.
DE LJUSA KÖKSSTOLAR­NA ÄR STILRENA EXEMPEL PÅ LOVISAS DESIGNSYN. SJUAN RITADES AV DANSKE ARNE JACOBSEN 1955.
 ??  ?? LOVISA STARTADE FÖRETAGET NÄR HON ÄNNU STUDERADE TILL PSYKOLOG.
LOVISA STARTADE FÖRETAGET NÄR HON ÄNNU STUDERADE TILL PSYKOLOG.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden