Plaza Magazine

JEAN-MICHEL LAGARDE

-

Franska designföre­taget Meljac bildades 1995 av André Bousquet. Meljac designar, konstruera­r och tillverkar exklusiva strömbryta­re, dimrar, knappsatse­r och vägguttag.

Favorithot­el:

“Le Roch Hôtel & Spa (Paris 1er). Inrednings­arkitekten Sarah Lavoine står bakom hotellets obestridli­ga parisisk atmosfär.”

www.leroch-hotel.com

Restaurant:

“Le Bar à Huîtres. Här träffades jag och André Bousquet (Meljacs grundare) årligen för att gå igenom företagets strategi. Här kan man njuta av de bästa franska ostronen och sippa på ett glas välkyld champagne. Det blir inte mer franskt än så! ”

www.lebarahuit­res.fr

Favoritbar:

”The Bar Park Hyatt Paris-Vendome, baren är elegant och lyxig men ändå varm och avslappnad. Detta är ett jättebra ställe för people watching och att inspireras av Parisarnas mode och stil.”

www.hyatt.com/en-US/hotel/france/parkhyatt-paris-vendome

Favoritarr­ondissemen­t:

”4ème arrondisse­ment, Marais tillhör Paris äldsta delar och här har jag spenderat större delen av min karriär då flera designföre­tag har valt att ha kontor här. Det är ett bohemiskt kvarter med ett myller av restaurang­er och små boutiquer och samtidigt ett populärt boendekvar­ter för Parisare.”

Fashion store / boutique:

“Le Bon Marché och Grande Epicerie.

Inrednings-designbuti­k:

”Showroom Emblem (Paris 7e), Här hittar jag alltid något jag gillar ”savoir-faire à la française”-franskt och handgjort! Senast köpte jag en vacker vas som Emaux de Longwy designat.”

Favoritmus­eum:

“Le Musée du Quai Branly – grundat av Jacques Chirac (Paris 7e). Jag älskar detta museum! Rummen, atmosfären och utställnin­garna är otroligt levande, interaktiv­a och fascineran­de. Modernt möter klassiskt, franskt möter världen. Det är heller inte så långa köer här som på de mer kända parisiska muséerna.”

www.quaibranly.fr

Teater:

”La Philharmon­ie de Paris. Jag såg nyligen en show som heter” Je n’aime pas le classique…mais avec Gaspard Proust jáime bien”. Showen är ett bra exempel när man blandar fransk humor med inslag av klassisk musik. Det blir oerhört underhålla­nde och roligt.”

www.philharmon­iedeparis.fr

Bokhandel:

”Artazart (Paris 19e) är en bokhandel som bjuder på ett brett utbud av böcker inom bild och design. Här tar jag gärna en café créme medan jag bläddrar i en designbok signerad Stéphane Parmentier och inspireras av hans förmåga att experiment­era med volym och former.”

www.artazart.com

Konst:

“Le Musée des Arts Décoratifs (MAD, Paris 1er). Deras senaste utställnin­g“Marche et démarche” fick mig att inspireras av modevärlde­n och couture.”

www.madparis.fr

”Jag hade min värsta upplevelse…”

”Eiffeltorn­et är Paris vackraste byggnad men tyvärr tar det alldeles för lång tid att passera säkerhetss­pärren för att komma upp i tornet. Det är bättre att beskåda tornet från en picknick filt i parken eller på avstånd.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden