Plaza Magazine

AMORÖSA ALPER

Franska alperna är en höjdare även på våren. Plaza fick ett vykort.

- TEXT: ANGELINA JOLIN

För första gången besöker jag alperna under vår och sommarhalv­året. Perfekt för en aktiv vecka eller en långhelg efter jobb i Paris. Jag tror att många har en önskan att vandra i alplandska­pet under den ljusa årtiden och nu gjorde vi det. ClubMed Les Arc Panorama, på 1750 meters höjd, är en helt ny anläggning högst upp med utsikt över Mont Blanc. Utsikten från de rymliga rummen är underbar, det finns även en mer lyxig avdelning, 5T Belvédère med privat terass och andra förmåner, och annat pris.

Luften här är underbar och aktivitete­rna som ClubMed erbjuder finns för alla nivåer och önskemål.

Matuppleve­lsen är underbar med två restaurang­er, White Stone, som bjuder på många närodlade nyttiga options, samt 1790 Gourmet Lounge, här serveras fondu à la religieuse med ett ägg som är underbart gott.

Under vissa perioder erbjuds Bread & Co, där barn bjuder föräldrarn­a på middag, som en interaktiv upplevelse.

Yogalärari­nnan, en före detta balettdans­ös, lär ut yoga för alla nivåer varje dag från klockan 10-19. Zumba och aerobics lärs ut i det fina gymet, även salsaklass­er erbjuds.

Spa Les Mondes är härligt med en uppvärmd inomhuspoo­l med sauna och ångbastu samt en fin utomhuspoo­l. Vandringar organisera­s var dag för alla nivåer; halvdagar eller heldagar.

Det fina med ClubMed är barnaktivi­teterna med underbara ledare, eller GO’s som de kallas, och de bjuder på skoj för unga från 4 månader till 17 år. Jag träffar även många vuxna par utan barn samt ensamma singlar som valt detta för miljön och aktivitete­rna. Jag provar river rafting samt helt underbara Parapenthe, över Mont Blanc och Tarentaise­dalen, fyrhjuling­sturer erbjuds också. π

CLUBMED LES ARC PANORAMA. Åk tåg från Paris till Bourg St Maurice. Kommer ni via Genève så är Annecy ett givet stopp. Här äter ni allt från god gatumat till 2 stjärning finmiddag invid den vackra sjön.

 ??  ?? LÄCKER LYX ÄVEN OM VÅREN.
LÄCKER LYX ÄVEN OM VÅREN.
 ??  ?? RUM FÖR AVKOPPLING.
RUM FÖR AVKOPPLING.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden