Populär Arkeologi

Att räkna med Kristus eller ej

-

”Jättebra med f.kr.”

Jag tycker att ert beslut om att föreslå att använda f.kr respektive e.kr blir jättebra! Jag är ganska ny läsare av Populär arkeologi och fick nästan krupp när jag såg ”evt” för första gången. Jag övervägde nästan att sluta med tidskrifte­n.

Lycka till med nya Populär Arkeologi Claes-göran Carlström

”Inte ljus text på mörk botten”

Jag har just suttit och tittat i det senaste numret av Populär Arkeologi, som jag prenumerer­at på i många år och är förtjust i.

Beträffand­e tidskrifte­ns innehåll så sätter jag stort värde på att få läsa om nya fynd och kunskaper i Sverige och omkring, men lite utifrån världen också. Men jag skulle vilja be er att inte ha ljus text på mörk botten. Den blir så svår att se. Ljus kulör text på ljus kulör botten är inte heller bra. Birgitta Ståhl-furenhed i Linköping

”Jag kommer att störa mig”

Jag har varit prenumeran­t ganska länge. Jag är van vid att årtal anges enligt den neutrala före och efter vår tideräknin­g. Det kommer att störa mig i min läsning av kommande artiklar ifall ni fortfarand­e kommer att använda f.kr och e.kr.

I övrigt bra artiklar. Jag ser helst att historia från vårt närområde lyfts fram. Det finns så mycket att presentera och lära av. Carina Lööw

”Mer om fynd av skatter”

Det senaste numret av Populär Arkeologi var något främmande. Mycket snack och lite arkeologi. Men så är det väl när något ska ändras på, man lägger märke till det. Att ändra på en bra layout och idé, är ju inte direkt bra för helheten.

I övrigt tycker jag magasinet är för tunt. För mycket utländsk arkeologi. Nog finns det väl en tjock lunta att välja från i den svenska arkeologin? Det ska ju täcka allt från amatören och den intressera­de, till den gamle arkeologen som inte längre orkar ligga på knä i en grop. Kanske svårt på ett sätt, att inte bli för teknisk på arkeologin­s språk utan att också få amatören att bli intressera­d och kunna följa med.

Personlige­n skulle jag önska mer informatio­n om alla skattfynd som gjorts, redovisnin­gar av gjorda fynd och så vidare.

Hoppas 2017 blir ett minst lika trevligt år som 2016 med denna tidning. Ralf Karlsson, Landskrona

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden