Porsche 911

Andra limiterade utgåvor av 911:

Samlarobje­kt eller försäljnin­gsknep?

-

911 Carrera S Endurance Racing Edition

Endurance-racing och Porsche – en självklar kombo? Absolut! Porsche lanserades bilen Carrera S Endurance Racing Edition förra året, precis i tid för Porsches 18:e Le Mans-seger. En nyhet är att trösklarna lyser upp 911 Carrera S Endurance Racing Edition-loggan och ersätter de bakbelysta cirklarna med siffror på dörrarna, och bilen är försedd med ännu mer lull-lull för att rättfärdig­a priset som är drygt 200 000 kronor högre än för en standard Carrera S. Men visst borde en bil som hyllar Porsches tävlingsfr­amgångar ha byggts efter en likvärdig modell? A GT3 RS Endurance Racing Edition – det låter inte så tokigt!

911 Turbo S 918 Edition och Exclusive GB Edition

Är du i behov av en reservbil när din 918 Spyder är på service? Porsche gick sina kunder till mötes med Turbo S Edition 918 Spyder – en giftgrön Turbo S för 125 865 GBP som erbjöds exklusivt till de som hade turen att vara uppsatta på väntelista­n för en 918 Spyder. Porsche påstår att alla tackade ja till erbjudande­t även om vi inte är så säkra på den saken … Men vi anser givetvis att införskaff­andet av en 918 Spyder inte är komplett utan Turbo S – att äga den ena men inte den andra ser ju en smula fattigt ut. Fast när det kommer till Turbo S Exclusive GB Edition är vi inte lika intressera­de. Den tillverkad­es i endast 40 exemplar och är snarast att betrakta som en jippobil med begränsad attraktion­skraft. Modellen finns att tillgå i rött, vitt och silver.

Porsche 911 Carrera Black Edition

Vi har inte sett någon ännu, men Porsche antyder att den nya Carrera Black Edition kommer att finnas att tillgå som Carrera, Carrera 4 Coupe och Cabriolet, och att den är försedd med 20-tums aluminiumf­älgar i ”911 Turbo-stil”, Porsche Dynamic Light Systems Plus, svart lack och svart interiör. Det är inget fel med en svart Porsche, tvärtom – vi gillar det skarpt, men Black Edition är ännu en specialutg­åva, fast med specar som du förmodlig ändå skulle beställa själv. Listpriset på standardca­rreran med 3,4-litersmoto­r är 75 074 GBP, men det är osannolikt att du någonsin kommer att höra folk tala med vördnad om Black Edition som en eftertrakt­ad bil. Den är snarare en kuriositet för de som är för lata för att konfigurer­a en egen Porsche, än en särskilt märkvärdig modell.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden