Porsche 911

911 Rennsport: Porsche för en playboy

-

Lord Hesketh lånade – enligt vad som sägs – regelbunde­t ut en 3.0 RS till James Hunt under hans tidiga år som Formel 1-förare. Den brittiska stjärnan, som var ökänd för sin extravagan­ta och excentrisk­a livsstil, ska till och med ha kört ner till Spanien på semester bakom ratten på den gula 3.0 Rs:an. Men när man gräver lite upptäcker man att olika historier har florerat under åren. Lord Hesketh försökte reda ut det hela i brittisk press 2010 när 3.0 Rs:an senast låg ute till försäljnin­g.

Vid tiden för Monaco Grand Prix 1974 sågs lord Hesketh ofta dyka upp vid tävlingar i sin lila 2.7 RS Touring – en bil som också kördes regelbunde­t av Hunt. När Grand Prix längs gatorna i furstendöm­ena vid Medelhavet var till ända, bestämde sig det brittiska F1esset att ta Rennsport-bilen med 2,7-litersmoto­r – som ägdes av hans lagledare – ner till Marbella där han levde som skatteflyk­ting under 1974. Det var det sista lord Hesketh såg av sin RS.

Istället för att genast sparka sin skickliga förare för att ha snott Porschen ringde Hesketh upp AFN och beställde den allra senaste Rennsport-bilen som ersättning. Hunt fick köra den klargula 3.0 Rs:an – det finns en bild i handskfack­et som bevisar det – men den aristokrat­iska ägaren såg till att föraren, som blev världsmäst­are 1976, inte tog sig riktigt lika stora friheter med den nya bilen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden