Premier League Nostalgi

...OCH SÄSONGEN EFTER FIXADE MAN DUBBELN

-

■ 1993/94 var den första säsongen som ligan gick under ett ”sponsornam­n” då bryggerimä­rket Carling gick in med pengar för att få kalla ligan för ”FA Carling Premiershi­p”. Med nytt namn blev dock mästarna de samma som föregående år då Manchester United vann både ligan och FA-cupen (den fjärde klubben på

1900-talet att lyckas ta dubblen.

United, som egentligen bara förstärkt med Roy Keane från Nottingham, ryckte tidigt i ligan och efter enbart en förlust mot Chelsea under hösten hade man i januari en ledning på 16 poäng i tabellen.

Enda klubben som sågs som ett hot mot Manchester U:s andra raka titel var Blackburn. Med sena höstvärvni­ngar i Tim Flowers, Ian Pearce och David Batty hade Rovers från december till april ett facit på 16 vinster på 20 matcher. I slutändan räckte klubben dock inte till – den här säsongen.

Om dramatiken uteblev i toppen var den mer påtaglig i botten. Flera klubbar – bland andra Everton som då gjort 40 raka säsonger i högsta ligan – hotades av degraderin­g när de gick in i den sista omgången. Absoluta nitlotten drog Sheffield United som med ett insläppt mål mot Chelsea i slutminute­rna förpassade­s nedåt.

 ??  ??
 ??  ?? Manchester United firar i FA-cupfinalen mot Chelsea som man vann med 4–0.
Manchester United firar i FA-cupfinalen mot Chelsea som man vann med 4–0.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden