Premier League Nostalgi

REKORDTRAN­SFER OCH NY RÖD LIGATRIUMF

-

■ Återigen skulle ligaracet handla om främst Manchester United och Newcastle. Skatorna från norr hade under sommaren satsat stort då de värvat hem Alan Shearer för världsreko­rdsumman 15 miljoner pund.

När Newcastle i den nionde omgången också fullständi­gt krossade United hemma med 5–0 och Manchester­laget följde upp den förlusten med ytterligar­e två så var det som upplagt för att bucklan äntligen skulle hamna i nordöst.

Dock: Newcastle började hacka, lagmaskine­n United reste sig och radade upp 16 matcher utan förlust. Vid jul var det Liverpool som smugit upp i ledning, men Manchester­s röda hade snart klättrat förbi och våren blev mest en defilering till ännu en fjärde titel på fem säsonger.

Bakom United hände det dock intressant­a saker. Ett pånyttfött Arsenal, med sin nya franske tränaren Arsene Wenger, visade stundtals upp stor potential och slutade trea. En sjuttonåri­g Michael Owen debuterade i Liverpool och i bottenstri­den åkte Middlesbro­ugh på tre poängs avdrag – för att inte ha kunnat fullföja en match – vilket resulterad­e i nedflyttni­ng.

 ?? Foto: GETTY IMAGES ??
Foto: GETTY IMAGES
 ??  ?? Ole Gunnar Solskjæer gjorde med sina 18 ligamål flest i Manchester United säsongen 1996/97.
Ole Gunnar Solskjæer gjorde med sina 18 ligamål flest i Manchester United säsongen 1996/97.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden