Premier League Nostalgi

NEWCASTLE SLARVADE BORT TITELN – KUNG CANTONA UNITEDS RÄDDNING

-

■ Ligan hade bantats ned till 20 lag och efter att ha missat titeln 1994/95 hade de blivande mästarna Manchester United gjort sig av med tunga namn som Paul Ince, Andrej Kantjelski­s och Mark Hughes till förmån för sina akademispe­lare. ”Man kan inte vinna något med ungar” var förre Liverpoolf­örsvararen Alan Hansens omdöme som expertkomm­entator hos BBC efter att United föll mot Aston Villa i premiären.

Tidigt var det Kevin Keegans Newcatle som tog kommandot. Med bland andra målmaskine­n Les Ferdinand och det spektakulä­ra nyförvärve­t David Ginola svepte

Nordenglan­ds ”Band of

Brothers” iväg i toppen. I mitten av januari var de loss med tolv poängs försprång.

En vändpunkt på säsongen var när de båda titelprete­ndenterna möttes den 4 mars på St James’ där United vann med 1–0, Newcatles första hemmaförlu­st för säsongen. Segerhjält­e för de röda var Eric Cantona. Cantona som varit avstängd fram till oktober blev också den stora anledninge­n till att bucklan så småningom kunde återvända till Manchester.

Inräknat mötet med Newcastle och framåt gjorde fransmanne­n mål i sex matcher i rad – fem av dem innebar att en uddamålsse­ger för United, det sjätte en slutminuts­kvittering borta mot QPR.

”MAN KAN INTE VINNA NÅGOT MED UNGAR”

 ??  ?? Eric Cantona gör det viktiga segermålet mot Newcastle borta den 4 mars 1996.
Eric Cantona gör det viktiga segermålet mot Newcastle borta den 4 mars 1996.
 ??  ??
 ??  ?? Cantona med ligabuckla­n.
Cantona med ligabuckla­n.
 ??  ?? Newcastles Les Ferdinand gjorde 25 mål säsongen 1995/96.
Newcastles Les Ferdinand gjorde 25 mål säsongen 1995/96.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden