Premier League Nostalgi

Årets Liverpool var en hänsynslös maskin som bröt ner allt – och vann redan i höstas

-

n Det finns förstås en liten asterisk här. Säsongen är ju inte färdigspel­ad och man vet aldrig… äh, nu slutar vi med tramsighet­erna. Liverpool har i praktiken varit klara ligavinnar­e sedan i höstas. De har varit en hänsynslös maskin som brutit ned allt som kommit i deras väg.

The Reds har inte varit mer sevärt än laget som så när vann ligan året före, snarare tvärtom, men de har varit mer gediget, mer stabilt, och mentalt ännu starkare. Oavsett hinder har de hittat en väg förbi. Här och där – som borta mot Leicester på annandag jul – har de visat sin odiskutabl­a kvalitet.

Backlinjen har förstärkts av att Joe Gomez tagit mer plats och att Trent Alexander

Arnold blivit ett år äldre och ett år bättre. På mittfältet har Jordan Henderson svarat för en kanonsäson­g och längst fram har Sadio Mané senaste året tagit klivet bland världens allra bästa. 4 Flitiga startspela­re: Alisson – Trent Alexander-Arnold, Joël Matip, Virgil van Dijk, Andy Robertson – Jordan Henderson, Fabinho, Georginio Wijnaldum – Mohamed Salah, Roberto

Firmino, Sadio Mané. 4 Årets spelare: Virgil van Dijk.

4 Största ögonblicke­t: Manchester City hade redan halkat efter i ligan, men mötet på Anfield i november visade med all t ydlighet att Liverpool menade allvar. Jürgen Klopps gäng vann med 3–1 och var bättre i allt. När Sadio Mané satte 3–0 i början av andra halvlek började fotbollsvä­rlden förstå att Liverpool var klar favorit till titeln.

 ??  ?? Trent AlexanderA­rnold, assistkung i laget och fortfarand­e bara 21 år gammal.
Trent AlexanderA­rnold, assistkung i laget och fortfarand­e bara 21 år gammal.
 ??  ??
 ?? *Beslut om hur säsongen 2019/2020 ska spelas färdig hade inte fattats vid denna tidnings pressläggn­ing ?? Henderson.
*Beslut om hur säsongen 2019/2020 ska spelas färdig hade inte fattats vid denna tidnings pressläggn­ing Henderson.
 ??  ??
 ??  ?? Salah.
Gomez.
Salah. Gomez.
 ??  ?? Firmino.
Firmino.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden