Premier League Nostalgi

Peps City vann – och gjorde det med stil

-

n Pep Guardiola behövde ett år på sig för att ”lära sig spelet i England”. När han väl skruvat på sitt lag och fått investera stora pengar på nya ytterbacka­r var hans Manchester City komplett. Säsongen 2017/2018 satte City rekord i antal poäng, antal segrar, gjorda mål, målskillna­d och marginal till tvåan.

Men det är ändå inte siffrorna eller tabellen som var allra mest imponerand­e. Det var sättet man vann matcherna på. Manchester City var en reinkarnat­ion av Pep Guardiolas versioner av Barcelona

2008–2012 och Bayern München

2013–2016.

De vann och de gjorde det med stil. De parkerade alltid på offensiv planhalva och motståndar­na kapitulera­de ofta i takt med att de i långa perioder inte ens nådde över mittlinjen.

City förlorade bara två matcher, en sprakande 3–4-duell på Anfield i januari, och en överraskan­de 2–3-torsk i derbyt mot United på Etihad. I många matcher pulvrisera­de de lagen, vilket mynnade ut i otroliga 106 gjorda mål. 4 Flitiga startspela­re: Ederson – Kyle Walker, Nicolás Otamendi, John Stones, Danilo – Fernandinh­o– Raheem Sterling, Bernardo Silva, Kevin De Bruyne, Leroy Sané – Sergio Agüero.

4 Årets spelare: Kevin De Bruyne.

4 Största ögonblicke­t: Skulle City nå 100 poäng? I 94:e minuten i sista omgången satte Gabriel Jesus segermålet och säkerställ­de att laget tog sig upp över 100-gränsen. Spelarna firade som om de vunnit VM-guld.

 ??  ?? Raheem Sterling och Kevin De Bruyne, två av ingrediens­erna i Manchester Citys mästargäng 2017/2018, tidernas bästa upplaga av ett Premier League-lag, enligt Sportblade­ts Kalle Karlsson.
Raheem Sterling och Kevin De Bruyne, två av ingrediens­erna i Manchester Citys mästargäng 2017/2018, tidernas bästa upplaga av ett Premier League-lag, enligt Sportblade­ts Kalle Karlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden