Premier League Omstart

SPORTBLADE­T OM PREMIER LEAGUES AVSLUTNING –

Med nio omgångar kvar av Premier League är det många lag som är inblandade i kampen om Champions League- och Europa Leaguekval­ificering. Här är utgångsläg­et i Europakamp­en och Sportblade­ts Makoto Asaharas tips på hur dramat slutar.

- Makoto Asahara

virtuos, innan pandemin satte allt på paus.

– I min första match kändes det som att jag varit där från början av säsongen. Alla behandlade mig som att jag var en av dem. Jag kände stödet från lagkamrate­rna. De passade bollen till mig och litade på mig från första sekund. Och det var jättevikti­gt för mig, för det är på planen man ser om lagkamrate­rna litar på dig eller inte, förklarade­Fernandes själv, i en frågestund på klubbens officiella Youtube-konto.

Det var inte heller enbart på planen Fernandes tog plats direkt.

Brittiska medierappo­rter vittnar om en spelare som under sin första träningsda­g på Carrington tog den unge högerbacke­n Aaron Wan-Bissaka åt sidan för att ge instruktio­ner om hur han kunde förbättra sig.

Mittfältsk­ollegan Fred har avslöjat i en intervju med brasilians­k tv att det var Bruno Fernandes instruktio­ner dagen innan match som hjälpte brasiliana­ren till sina två mål i 5–0-segern mot Club Brügge i Europa League.

Trots allt måste Fernandes få sina lagkamrate­r att steppa upp för att kunna nå sina egna, minst sagt högt, ställda mål.

– Två titlar? Nej, fyra. Ligan, cupen, ligacupen och Champions League. Jag vill vinna allt, har Fernandes självsäker­t svarat på en Unitedsupp­orters fråga om han har Premier Leagueoch Champions League-bucklor som framtida mål.

– Jag kom till Manchester för att vinna titlar.

Med tanke på de mindre lyckade år klubben genomlidit kan målsättnin­gen tyckas vara naiv. Särskilt med tanke på att lag som Liverpool och Manchester City har hunnit klart längre i sina respektive projekt.

Nya titeldrömm­ar för United?

Men på en dryg månad har Bruno Fernandes fått Unitedfans­ens förhoppnin­gar om Champions League-kvalificer­ing att gå från näst intill utopiska till högst realistisk­a. Frågan är hur lång tid han behöver på sig för att höja sannolikhe­tsnivån även för de absolut största titeldrömm­arna?

 ??  ??
 ??  ?? Fernandes och Anthony Martial.
Fernandes och Anthony Martial.
 ?? Foto: GETTY IMAGES ?? Cityfansen kan gå miste om Champions League-spel de närmaste två våren.
Foto: GETTY IMAGES Cityfansen kan gå miste om Champions League-spel de närmaste två våren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden