Premier League Omstart

SPURS SÖKER EFTER EN IDENTITET

- Makoto Asahara

⬛ Skadedrabb­at, inte allt spelmässig­t övertygand­e och numer även José Mourinho-lett. Det var nog få som såg detta komma när ett Tottenham med en Mauricio Pochettino på tränarbänk­en spelade Champions League-final för drygt ett år sedan.

I dag är klubben, förutom att de ligger tabellmäss­igt pyrt till i kampen om Europaplat­serna, en klubb som på planen desperat letar efter någon form av identitet. Något erkänt solitt Mourinhofö­rsvar har det inte varit tal om och sommarnyfö­rvärven har inte hittat sin topp (må så vara att Lo Celsos kvaliteter börjar synas allt mer även i Spurströja­n).

Vinternyfö­rvärvet Steven Bergwijn har bidragit med välbehövli­g offensiv bredd, även om Mourinho fortsatt beklagar sig frekvent över bristen på centrala forwardsal­ternativ. Men med lite mer förskoning från skador borde (märk borde) likväl ett stjärnspäc­kat Spurs ge övriga CL-jagande konkurrent­er en rejäl match i sommar.

 ??  ?? Från Champions League-final till ett blygsamt tabelläge på ett år. Harry Kanes Tottenham har haft en tung säsong.
Från Champions League-final till ett blygsamt tabelläge på ett år. Harry Kanes Tottenham har haft en tung säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden