Premier League - Bibeln

SÅ FIXAR DU BILJETTERN­A

BÄSTA TIPSEN OM DU VILL SE PREMIER LEAGUE LIVE

- Sammanstäl­lning:

Du kanske tror att det är enkelt att gå på Premier League-matcher. Men så är inte fallet. Det krävs ordentligt med planering – och ibland lite tur också. Vi tipsar om fyra olika sätt att få tag på biljetter.

Ibraheem Alsalman

Direkt från klubben

■ De flesta matcherna i Premier League är väldigt oftast slutsålda långt innan. Men om man är ute i god tid och har koll på vilka matcher man vill gå på kan det gå att få tag på biljetter via klubbens hemsida. Dock är det förmodlige­n ett krav på att du är medlem i klubben för att få köpa. Du får då ha förtur när biljettern­a släpps. De flesta klubbar släpper sina biljetter match för match, cirka en månad innan. Liverpool släpper samtliga vid två olika tillfällen under säsongen.

Arrangerad fotbollsre­sa

■ Det här alternativ­et kan vara det dyraste. En arrangerad fotbollsre­sa betyder att det ingår flyg, hotell och matchbilje­tter. Dessa alternativ arrangeras av olika aktörer på resemarkna­den och kan tyckas vara lite väl för dyra. Men samtidigt är det lite mer bekvämt då du inte behöver planera särskilt mycket. Värt att notera är att dessa aktörer ordnar fotbollsre­sor till Europas största fotbollsli­gor.

Svenska supporterk­lubben

■ I princip varje storklubb i Premier League har en supporterk­lubb i Sverige eller i alla fall i Skandinavi­en. De har oftast tillgång till ett visst antal biljetter per match som deras medlemmar kan köpa – till rimliga priser. Vissa supporterk­lubbar anordnar också resor under en helg eller några längre dagar. Många supporterk­lubbar har ett krav att du också ska vara medlem i Premier League-klubben – vilket betyder en extrakostn­ad. Men i längden kan det vara prisvärt.

Hospitalit­y-biljetter

■ Detta alternativ sker också via respektive klubb. Kostar lite mer än en vanlig matchbilje­tt, mellan 1 000 och 10 000 kronor. I priset ingår oftast mat och besök av en eller flera klubblegen­darer. Det finns dock ett problem. Dessa biljetter är populära – vilket i många fall betyder att du kanske inte får den bästa sittplatse­n. Det är enklare att få tag på sådana biljetter än att till exempel köpa en vanlig biljett.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden