Premier League - Bibeln

SÅ MÅNGA FRÅGOR, SÅ FÅ SVAR – ÄNTLIGEN DRAR PREMIER LEAGUE IGÅNG

- Henrik Lundgren

■ De bästa lagen, de finaste arenorna, de fräckaste spelarna.

Äntligen startar Premier League igen.

Våren bjöd på en osannolik uppgörelse omgång för omgång, en kamp mellan Manchester City och Liverpool som båda vägrade att tappa poäng.

Till slut stod City som segrare, nu laddar Liverpool om för att slippa genomlida ett 30:e år utan en ligaseger.

Men ligan bjuder inte bara på toppduon, Kampen om Champions League-platserna kommer att bli än tajtare i år, samtidigt som lagen underifrån vägrar att bara kämpa om en simpel sjundeplat­s.

När pengar finns i överflöd kan de 20 lagen värva. Med tio dagar kvar av fönstret passerades en miljard pund i transferpe­ngar. Och då hade en del klubbar bara börjat.

En tvekamp igen?

Ska 2019/20 bli en ny tvekamp mellan City och Liverpool? Kan nyrika Tottenham blanda sig i eller blir den nya arenan snarare ett ankare som likt Arsenal tvingar dem längre ner i näringsked­jan? Vad händer med ett Chelsea som inte fått handla på hela sommaren, tappat superstjär­nan Eden Hazard och nu tvingats sätta sin tillit till Frank Lampard och ett hopkok av utlånade spelare? Kan Ole Gunnar Solskjaer föra Manchester United tillbaka till att vara det adrenalins­tinna lag som körde över allt när han tog över i fjol? Och är det här säsongen som visar om Arsenal tänker fortsätta vara ett topplag eller om de ger upp den kampen för gott?

Många frågor, få svar, och då har vi inte ens gått in på uppstickar­e som Wolverhamp­ton, Leicester, Southampto­n och Norwich.

Så, Premier League 2019/20 - nu kör vi.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden