Premier League - Bibeln

SÅBRAÄR LAGET: 20

-

MÅLVAKTER

■ Kasper Schmeichel är en toppmålvak­t i England och kan vara en nyckel i Leicesters jakt på topp sex-lagen. Men bakom honom ser det tunt ut. Svenske Viktor Johansson dock med i A-truppen som en av fyra målvakter.

FÖRSVAR

■ Stark försvarsli­nje, och det finns även rutinerade ersättare om någon skulle gå sönder. Jonny Evans och Harry Maguire bör vara givna som mittbackar, liksom Pereira och Chilwell som ytterbacka­r.

MITTFÄLT

■ Värvningen av Youri Tielemans gör ett redan starkt mittfält ännu starkare. Precis som i försvaret finns det också backup om en eller flera av de ordinarie blir skadade. Intressant att följa Barnes och Maddison.

ANFALL

■ Jamie Vardy är given etta, men med värvningen av Ayoze Pérez får man också mer bredd i anfallslin­jen. Vardy gjorde 18 mål i fjol och totalt 75 på de fyra senaste ligasäsong­erna. Imponerand­e jämnhet.

RUTIN

■ Bra mix av gammalt och ungt i truppen, men allt färre spelare kvar från åren med ligatiteln och Champions Leaguespel. Har bytt spel, taktik och tränare lite väl ofta de senaste åren.

TRÄNARE

■ Brendan Rodgers fick ett bra första halvår i Leicester och har nu fått sommaren på sig att bygga vidare på truppen. Har visat tidigare att han är framgångsr­ik i sina tankar, hans lag spelar ofta en attraktiv fotboll.

 ??  ?? Schmeichel.
Schmeichel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden