Premier League - Bibeln

SÅBRAÄR LAGET: 28

-

MÅLVAKTER

■ Ederson håller lika hög klass som konkurrent­en Alisson i Liverpool. Har kapat bort de misstag som han tidigare i karriären gjorde lite väl ofta. Claudio Bravo är en fullgod ersättare vid skada.

FÖRSVAR

■ Litet frågetecke­n vad Vincent Kompanys flytt betyder: för försvaret, för laget och för truppen. Det ser lite tunt ut om någon av nyckelspel­arna skulle gå sönder. Eller kan Mangala eller Mendy överraska?

MITTFÄLT

■ Nye Rodri ger en ny dimension för det här mittfältet, och med De Bruyne, Bernardo Silva, David Silva, Fernandinh­o och färske afrikanske mästaren Mahrez i truppen också är det svårt att klaga. Intressant att se vad Phil Foden kan göra i år.

ANFALL

■ Gabriel Jesus må ha tappat form och självförtr­oende, men Agüero, Sterling och Sané är en trio som konkurrera­r väl med motsvarand­e trio i Liverpool. Om man ska leta efter svagheter så är det möjligen lite tunt bakom dem.

RUTIN

■ En trupp full med erfarna vinnare, i alla fall i ligaspelet. Den där fullträffe­n i Champions League saknas, och frågan är om det börjat sätta sig mentalt hos spelarna?

TRÄNARE

■ Går inte att klaga på Pep Guardiolas tränarkarr­iär direkt. Visst var det länge sen han lyckades i Champions League, men i ligan verkar han oslagbar. Får City ännu tuffare motstånd i år?

 ??  ?? Ederson.
Ederson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden