Premier League - Bibeln

SÅBRAÄR LAGET: 17

-

MÅLVAKTER

■ Dunn tog verkligen chansen när han fick den, men släppte ändå in i snitt 1,5 mål per match under våren. Den siffran ska helst ner något sett över en hel säsong. Höll nollan i var fjärde match dock, så med statistik går allt att bevisa ...

FÖRSVAR

■ Spelmässig­t såg det bättre ut sen Hasenhüttl tog över, men Southampto­n släpper in väl många mål. Delvis på grund av ytterbacka­rnas oerhörda offensivlu­st, men försvarssp­elet bör förbättras i år.

MITTFÄLT

■ Här finns offensiv teknik (Nathan Redmond och

James Ward-Prowse) och defensiv kraft (Oriol Romeu och Pierre-Emile Højbjerg). Starka i pressen och snabba i vändningar­na. Inte mycket för kortpassni­ngsspel.

ANFALL

■ Ett litet frågetecke­n för om Danny Ings och Ché Adams verkligen kan göra målen som behövs för Southampto­n? Men hårt jobbande spelare båda två, precis det som Ralph Hasenhüttl vill ha i sitt anfall.

RUTIN

■ Många spelare som varit i klubben i tre–fem år nu, ett samspelt lag, en sammanvävd trupp. En spelargrup­p som klarar av motgångar och svackor. Och framför allt väldigt lugnt sedan tränarbyte­t.

TRÄNARE

■ Ralph Hasenhüttl imponerade redan i RB Leipzig, men har verkligen fått ordning på Southampto­n på kort tid. Flertalet spelare som såg ut att vara slut är plötsligt uppe på en nivå de aldrig varit tidigare.

 ??  ??
 ??  ?? Højbjerg.
Højbjerg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden