Premier League - Bibeln

SÅBRAÄR LAGET: 15

-

MÅLVAKTER

■ Stark uppsättnin­g, om än något ålderstige­n. Ben

Foster förstemålv­akt i år igen, IFK Göteborgs förre målvakt Pontus Dahlberg väntar på sin chans, är just nu tredjemålv­akt. Utlåning under säsongen?

FÖRSVAR

■ Stabilt försvar, men Watford släppte in väl många mål i fjol. Craig Dawson kan bli ett värdefullt tillskott, och viktig med sin rutin i truppen. Har en bred försvarsup­psättning som håller även vid skador.

MITTFÄLT

■ Klubbens starkaste lagdel, Pereyra, Capoue, Hughes, Doucouré och inte minst Ken Sema. Svensken bör kunna få mer speltid i år, trots konkurrens­en. Bra mix av offensiv och defensiv kraft.

ANFALL

■ Hög klass på Deulofeu och Deeney, men sen ser det lite tunt ut. Kan Andre Gray eller Isaac Success ta viktiga steg i år? Watford hade inte mått dåligt av ytterligar­e en offensiv av hög kvalitet.

RUTIN

■ Många spelare på den övre halvan av 20, och truppen i stort lärde sig mycket genom den framgångsr­ika vändan i FAcupen i fjol, låt vara att finalen inte gick så bra. Etablerade i Premier League nu.

TRÄNARE

■ Javier Gracia må ha hållit Ken Sema lite på halster i en säsong nu, men är oerhört populär i klubben. Skicklig taktiskt sett, anpassar spelet till viss del efter motståndar­na. Starkt att ta klubben till FA-cupfinalen i fjol.

 ??  ?? Dahlberg.
Dahlberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden