Premier League - Bibeln

SÅBRAÄR LAGET: 19

-

MÅLVAKTER

■ Rui Patrício motsvarade de högt ställda förväntnin­garna under sin första säsong i PL och var en starkt bidragande orsak till Wolverhamp­tons sensatione­lla sjundeplac­ering. John Ruddy en okej backup.

FÖRSVAR

■ Trebacksli­njen är stabil och säker, och breddas nu dessutom av Jesus Vallejo.

Har visat starka ledaregens­kaper och är redan en mycket duktig mittback som mycket väl kan gå in och ta en plats under hösten.

MITTFÄLT

■ Rutinerat och väldigt stabilt framför allt defensivt. Offensiven får wingbackar­na fokusera på. João Moutinho, 32, håller fortsatt en väldigt hög nivå i defensiven. Två spelmotore­r i form av Moutinho och Rúben Neves. Lite tunt i truppen?

ANFALL

■ Raul Jiménez och Diogo Jota drar nästan själva upp betyget, för bakom den duon finns det absolut ingenting. Men de gjorde å andra sidan 22 mål i ligan i fjol, så det får väl anses med beröm godkänt.

RUTIN

■ Rutinerade krafter i truppen, som Patrício, Moutinho, Bennett och Boly. Men i höst kommer rutinen att testas, då de flesta inte har någon vidare erfarenhet av att spela i både ligan och Europa.

TRÄNARE

■ Nuno Espirito Santo har verkligen lyft Wolverhamp­ton till en nivå ingen såg komma. Förvisso med god hjälp av superagent­en Jorge Mendes, men det är Santo som har tränat spelarna till dagens nivå.

 ??  ?? Vallejo.
Vallejo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden