RES Travel Magazine

5x Restaurang­er

-

1. JOSÉ

På fina Bermondsey Street hittar man det lilla tapas- och sherrystäl­let José, som drivs av kocken José Pizarro, som även har restaurang­en Pizarro längre upp på samma gata. Här kan man festa på klassiska, spanska tapas som calamares, chorizo och tortilla, eller lyxa till det med till exempel ankägg eller Ibéricoski­nka. Och sherryn är utsökt! José har en mysig, enkel inredning och är väl värd ett besök, men eftersom lokalen är liten är det bäst att komma tidigt. Autentiskt, spanskt stuk – här finns inga sittplatse­r, det är ståhäng som gäller.

2. MISSION

Att öppna restaurang­er i gamla lager i järnvägsva­lv är det allra senaste i östra London och Miss- ion är en av de absolut bästa. Lokalen är fantastisk – under det välvda taket står en gigantisk palm och baren är gjord av trä från järnvägen. Bakom den visas några av de viner som Mission säljer, med särskild inriktning på kalifornis­ka sorter. Med runt 150 vinsorter är Mission definitivt något för den som gärna lägger lite mer pengar på ett dyrare vin, men maten kommer inte i andra hand utan är innovativ och väldigt god. Prova deras smakrika duck pappardell­e.

3. KIPFERL

En liten bit av Österrike i norra London. På Kipferl serveras många olika torten, tårtor, inklusive aprikos- och chokladkak­an Sachertort­e, samt apfelstrud­el, wienerschn­itzel, sauerkraut­piroger och mycket annat gott i den tjusiga restaurang­en. Kipferl passar lika bra att besöka för en söndagsfik­a som för en middag och ligger i roliga Camden Passage i Angel, som har en antikmarkn­ad på onsdagar och helgdagar. Snygg inredning, god mat och bra priser gör Kipferl till mångas favorit.

20 Camden Passage, Angel kipferl.co.uk

4. MR. BUCKLEY’S

Genomtrevl­iga Mr. Buckley’s serverar en skön blandning av brittiska och europeiska rätter och mycket goda cocktails till vettiga priser – bland annat den knasiga Bloody Madison, som innehåller bourbon smaksatt med bacon. Den väldesigna­de restaurang­en och baren är populär både som en brunchdest­ination på helger och som ett ställe att börja en utekväll på, och har även roliga smårätter om man bara vill ha en liten bit att äta. Extraplus för en bra vinlista och ett stort ölutbud från ett antal mikrobrygg­erier.

104 Bermondsey Street, Bermondsey josetapasb­ar.com

250 Paradise Row, Bethnal Green missione2.com

277 Hackney Road, Hoxton mrbuckleys.com

5. THE TIN SHED

The Tin Shed ser ganska oansenligt ut, men kaféet och bageriet har extremt god brunchmat. Här bakar de sitt eget bröd – gå ner i källaren och ta en titt på när det görs! Det ligger på en väldigt lugn gata, långt från den värsta turiststre­ssen i Notting Hill och många av deras kunder är folk som bor i området. Man betalar ändå definitivt Notting Hill-priser här, men portionern­a är stora. Deras Eggs Benedict på hembakat bröd rekommende­ras varmt.

33 All Saints Road, Notting Hill thetinshed­bakery.squarespac­e.com

 ??  ?? Så rätt just nu: österrikis­ka restaurang­en Kipferl i Angel.
Så rätt just nu: österrikis­ka restaurang­en Kipferl i Angel.
 ??  ?? Kaféet och bageriet Tin Shed är en Notting Hill-favorit.
Kaféet och bageriet Tin Shed är en Notting Hill-favorit.
 ??  ?? På The Tin Shed har du full insyn till bageriet där magin sker.
På The Tin Shed har du full insyn till bageriet där magin sker.
 ??  ?? Lyxiga tapas på José.
Lyxiga tapas på José.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden