RES Travel Magazine

5x Hotell

-

1. THE ARCH

The Arch lyckas med något som få hotell gör: att kännas mysigt, personligt och väldigt lyxigt på en och samma gång. Den hjälpsamma personalen gör sitt till och små detaljer, som hotellets välluktand­e, egendesign­ade doft på rummen och att man får en bakelse vid inchecknin­g är pricken över i:et. Snygga, moderna rum med fin inredning. Hotellet är familjeägt, vilket är lite extra roligt i en stad där många hotell ägs av jätteföret­ag. Dubbelrum från ca 2 300 kr/natt.

50 Great Cumberland Place, Marble Arch thearchlon­don.com

2. EDITION

Sedan det öppnade 2013 har Edition varit ett av de mest omtalade hotellen i centrala London – mycket beroende på att här ofta hålls fester under modeveckor­na och klubbkväll­ar vanliga veckodagar. Edition må vara ett lyxhotell i flotta Fitzrovia, men det lyckas med konststyck­et att också vara både hippt och charmigt. Bra läge och trevlig service. Dubbelrum från ca 3 000 kr/natt.

10 Berners Street, Fitzrovia edition-hotels.marriott.com/ london

3. LANCASTER LONDON

Hyde Park är en av de mest rofyllda platserna i Londons centrum och att ta en promenad här på morgonen är inte ett dåligt sätt att börja dagen på. För den som bor på Lancaster London är det lätt gjort, eftersom det 18 våningar höga hotellet ligger precis vid parken. Be om ett rum så högt upp som möjligt för att få den bästa utsikten. Missa inte hotellets utmärkta frukostbuf­fé. Inredninge­n är lite 90-tal, men rummen är fräscha. Dubbelrum från ca 1 400 kr/natt.

Lancaster Terrace, Lancaster Gate lancasterl­ondon.com

4. MONDRIAN LONDON

På Themsens södra strand ligger ett antal av stadens bästa sevärdhete­r, främst det fantastisk­a konstgalle­riet Tate Modern. Här har Mondrians ägare valt att slå upp portarna till sin Londonfili­al. Mondrian London är fint och väldesigna­t och dess restaurang, Sea Containers, med utsikt över floden, har väldigt god mat och är värd ett besök i sig själv. Dubbelrum från ca 2 000 kr/natt.

20 Upper Ground, South Bank morganshot­elgroup.com/ mondrian/mondrian-london

5. BEAUMONT

Det här är inte något för den som vill spara pengar, men femstjärni­ga Beaumont i Mayfair är ett bra exempel på hur innovativ hotellbran­schen i London är just nu. Här kan man nämligen bo inne i ett konstverk: Antony Gormleys ROOM, en gigantisk metallskul­ptur som sitter på hotellets tak och som innehåller ett litet hotellrum. Här hyllas konsten med tavlor från 20-talet, när hotellet byggdes, i sovrummen. Dubbelrum från ca 4 650 kr/natt.

8 Balderton Street, Brown Hart Gardens, Mayfair thebeaumon­t.com

 ??  ?? The Archs väldesigna­de och fräscha badrum.
The Archs väldesigna­de och fräscha badrum.
 ??  ?? Ta en paus i egen hörna på The Arch.
Ta en paus i egen hörna på The Arch.
 ??  ?? Med högt läge och utsikt över Hyde Park. Lancaster London.
Med högt läge och utsikt över Hyde Park. Lancaster London.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden