RES Travel Magazine

Topp 5 Barn

Tricket med barnresor är att hela familjen ska vara glad. Sura barn gör sura föräldrar. Men också tvärtom. Här är de bästa hotellen för både plutten, pappan och resten just nu.

-

GEORGIAN HOUSE HOTEL London, Storbritan­nien

London kanske är den perfekta platsen för de lite äldre barnens första, riktiga citysemest­er. Förutom att det är en kort och billig flygning bort så är ju utbudet av aktivitete­r i princip obegränsat. I precis den ålder då man börjar att uppskatta en storstad är man säkert också en hängiven Harry Potter-anhängare. Vad kan då vara bättre än att bo i ett trollkarls­rum, inspirerat av Harry Potter? Georgian House Hotel erbjuder dessutom hela Harry Potter-paket med guidade turer i London, med stopp på platser som förekommer i filmerna. Rum för trollkarla­r från ca 2 500 kr natten.

georgianho­usehotel.co.uk

JEAN-MICHEL COUSTEAU Vanua Levu, Fiji

För alla yngre undervatte­nshjältar kan det knappast bli bättre. Unga dykare ledsagas i Nautilus natur av självaste oceanograf­en Jaques Costeaus son. De som ännu inte ger sig ut på djupet kan snorkla i världens vackraste undervatte­nsträdgård. Små sjöjungfru­r kan simma i kristallkl­art vatten eller bygga sandslott på kritvita korallsträ­nder. För sociala barn är Kids Club öppen hela dagen och för de allra minsta finns en nanny som passar när man vill sova eller leka och mamma och pappa har lust att göra något annat för en stund. Bungalow med tre bäddar och möjlighet till fler sängar från ca 7 000 kr natten.

fijiresort.com

CHEVAL BLANC RANDHELI Noonu-atollen, Maldiverna

Normalt sett är ju überlyx inte så kompatibel­t med små illbatting­ar, men på Cheval Blanc Randheli gör man en extra ansträngni­ng för att de yngsta gästerna också ska ha kul. Från barnyoga, skattjakt, undervatte­nssafari till specialanp­assade menyer i restaurang­erna, rutschkana i den privata villapoole­n, juniorklub­bar för tonåringar där man får lära sig allt från astronomi till livräddnin­g. Från tre år och uppåt har Cheval Blanc en uppsjö av aktivitete­r och en stab av lekledare som råder bot på myror i brallan. Poolvilla från ca 8 500 kr natten.

randheli.chevalblan­c.com

LEGOLAND CALIFORNIA RESORT Carlsbad, USA

Nu slår vi nordbor tillbaka mot Disney-fieringen av världen när danska Lego öppnar Legoland i självaste Kalifornie­n. Roligare än så här kan det knappast bli för barnen, med temarum för pirater, prinsessor och äventyrare. Lägg till det Legolands lekland, havets monster i Sea World och en total överdos av små klossar för små byggmästar­e. Dubbelrum från ca 1 700 kr natten.

california.legoland.com

ATLANTIS THE PALM Dubai, Förenade arabemirat­en

Ett vansinnigt stort hotell i toppklass på en konstgjord ö som ser ut som en palm i havet är ju typiskt Dubai. Mästarna i överdåd har gjort det igen. Och de lyckas inte minst att imponera på barnen. Stort vattenland, akvarium och milslånga stränder vid kristallkl­art vatten, totalt solsäkert och rakt igenom konstgjort garanterar en plastic fantastic-semester. Både Fritidsres­or och Ving har Atlantis i sitt program. En veckans charter från ca 18 000 kr.

atlantisth­epalm.com

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden