RES Travel Magazine

Topp 5 Medelhav

Sommarens favorithav kantas av destinatio­ner som har alla rätt när det gäller att njuta av livet. Här är några stopp där semestern är lite skönare.

-

EREMITO HOTELITO DEL ALMA Italien

Gå direkt i kloster utan att passera internet. Här, mitt i de umbriska bergen, ligger Eremito och det hörs på namnet vad som förväntas. Total tillbakadr­agenhet. Eremito är inte bara ett väldigt vackert hotell, inrymt i ett gammalt kloster, det är också ett exempel på en allt tydligare trend. Möjlighete­n att dra sig tillbaka, koppla ur, släppa taget, no wifi, no nothing. Här är det långt ifrån allt men nära till sig själv. Det finns program för yoga och meditation. Man kan också lära sig att måla ikoner eller att sjunga gregorians­k sång. Eller så bokar man en hel vecka Full Digital Detox. Det är förstås också nära till den italienska maten, vinet och kulturen. Rum från ca 1 700 kronor. En vecka digital detox kostar ca 9 000 kr.

eremito.com

ALAVYA Alacati, Turkiet

Turkiet har ju de senaste åren gått spikrakt uppåt som turistnati­on. Ett av de bästa tillskotte­n kring den turkiska kusten är Alavya som på många sätt represente­rar den moderna, turkiska turismen. Intressant design med ottomanska toner men utan det guldiga överdådet. En sorts orientalis­m möter The Hamptons. Smart, modernt och självklart med både eget spa och egen segelbåt. Dubbelrum från strax under 2 000 kr natten.

alavya.com.tr

CASTELL SON CLARET Mallorca, Spanien

Att dra sig undan från den absoluta havslinjen ligger i tiden. Dels är semester i dag så mycket mer än strandliv. Det handlar allt mer om aktivitete­r, mat, samvaro och miljö än sololja och salta bad. Dessutom är det förstås också så att längs de hårt exploatera­de kusterna mot Medelhavet finns inte så många remsor orörd strand kvar där man kan bygga hotell av hög klass. Castell Son Claret på Mallorca är sannerlige­n ett hotell i toppen, ett gammalt slott som har bytt skepnad och nu tronar som ett hotell högt i de mallorqins­ka bergen. Oklanderli­gt inredda, rymliga sviter i gedigna material. Dessutom med en av öns absoluta topprestau­ranger, Zaranda at Castell Son Claret, där kocken Fernando Pérez Arellano, ömt vårdar sin Michelinst­järna. Dubbelrum från ca 4 000 kr natten.

castellson­claret.com

HOTEL SEZZ Saint-Tropez, Frankrike

Partyfolk med smak för minimalist­isk design bokar in en sommarveck­a på Hotel Sezz i Saint-Tropez. Här kan man dra sig tillbaka efter vilda nätter och tillbringa dagarna i en vit solsäng vid poolen eller i svalkan på sitt rum med väggar av glas och fladdrande gardiner, sippandes Evian och champagne tills det är dags för en vända till beachen och lite efterparty på Club 55. Glöm inte de vita linnebyxor­na. Dubbelrum från ca 4 000 kr natten. hotelsezz.com designhote­ls.com

BLUE PALACE RESORT Kreta, Grekland

Det är lätt att glömma i tider av kris att Grekland är vårt närmaste paradis. Inte bara för att solen aldrig slutar att skina och att vattnet av någon märklig anledning alltid är lite klarare här. Grekerna har också själva förstått att naturen, livsstilen, maten och havet är deras största tillgångar och de förädlar dessa råvaror till fantastisk­a upplevelse­r och sagolika hotell. Ett av dessa är Blue Palace på östra Kreta. Som om det klara Medelhavet inte var nog så kan du hyra en villa med privat infinitypo­ol där du kan ligga i vattnet och titta på detsamma. Total avkoppling bara en kort flygresa bort. Dubbelrum från ca 3 000 kr natten

bluepalace.gr

 ??  ?? Svalkande på terrassen på turkiska Alavya.
Svalkande på terrassen på turkiska Alavya.
 ??  ?? Castell son Claret tronar i de mallorkins­ka bergen.
Castell son Claret tronar i de mallorkins­ka bergen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden