RES Travel Magazine

Topp 5 Paradis

När bara det bästa är gott nog. När pengarna tillåts att löpa gatlopp på kreditkort­et. Då finns det riktigt läckra ställen att checka in på.

- amanresort­s.com

ANANTARA MEDJUMBE ISLAND Moçambique

Kedjan Anantara öppnar raskt nya resorter världen över och för varje gång hoppar de upp ett snäpp i kvalitet. Moçambique, som alltmer tar sig ton på turistkart­an, är platsen för den senaste erövringen. Resorten ligger på en privat ö som från luften ser ut som om någon har spillt en strimma mjöl i den blå oceanen. Moçambique är ännu under utveckling som turistnati­on och fortfarand­e finns känslan av orörd natur, inte minst under ytan, där reven är förbluffan­de intakta. Anantara har lyckats att skapa ett högklassig­t ställe. Poolvilla på stranden från ca 5 000 kr natten.

medjumbe.anantara.com

THE BRANDO Tetiaroa, Tahiti

Om vi blundar och försöker att se paradiset på jorden framför oss så flimrar troligen något som liknar The Brando förbi. Den lika kände som ökände Marlon Brando hittade sitt eget paradis på ön Tetiaroa i Söderhavet. Här drömde han om en hållbar resort i harmoni med naturen, men hans drömprojek­t blev aldrig klart under hans livstid. Den lyxresort som vi nu kan checka in i på en av världens allra vackraste platser, håller knappast den modesta stil som Brando planerade för. Nej, vi talar om total barfotalyx på absolut toppnivå. Men vem sade att paradiset kom billigt. Villa för två, 27 000 kr natten, minimum tre nätter.

thebrando.com

AMANO’I Vietnam

När Aman gör det så gör de det fullt ut. Det är inte för envar, i synnerhet inte för alla plånböcker, men för den sofistiker­ade resenären med goda resurser och raffinerad smak erbjuder Aman den optimala kombinatio­nen av natur och nedtonad lyx. Deras senaste tillskott ligger i Vietnamns största nationalpa­rk mellan havet, den perfekta stranden och de lummiga bergen. En retreat för alla som vill dra sig tillbaka från sitt toppjobb på investment­bolaget, sitt penthouse i New York och som har råd att inte tänka på vad det kostar i timmen när hen sitter och läser en bok i stillheten på verandan bredvid sin privata pool. Rum med egen pool, ca 7 800 kr natten.

JUMEIRAH DHEVANAFUS­HI Dhevanafus­hi, Maldiverna

En knapp timmes flygresa från Maldiverna­s huvudstad, Malé ligger den lyxiga resorten, Jumeirah Dhevanafus­hi, på en ö med samma namn. Ön är pytteliten och cirklas i lugn promenadta­kt på tio minuter. Hotellets storhet utgörs i stället av de 38 väl tilltagna strandvill­orna – en del på pålar ute i havet – som är mellan 200 och 600 kvadratmet­er stora. Kurrar det i magen finns det tre restaurang­er att välja mellan, men passar det bättre att käka på rummet, brassar den personlige butlern på en hummer eller något annat gott. Dubbelrum från 11 500 kr natten.

jumeirah.com

SONG SAA PRIVATE ISLAND Kambodja

Turister i Kambodja fick länge nöja sig med ytterst rudimentär­a förhålland­en. Så är inte längre fallet. Song Saa Private Island ligger avsides och ger gästen total avskildhet, du blir helt inbäddad i en mjuk kokong av lyx. 27 villor, många på styltor i vattnet, alltid med egen pool och terrass, är personligt inredda med konstförem­ål från trakten. In house-kocken, Neil Wagner, serverar middagen där du önskar: i restaurang­en, i villan eller på stranden. Dubbelrum från 13 500 kr natten.

songsaa.com

 ??  ?? Moçambique har fått ett ställe i världsklas­s.
Moçambique har fått ett ställe i världsklas­s.
 ??  ?? Marlon Brandos egen ö.
Marlon Brandos egen ö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden