RES Travel Magazine

Topp 5 Storstad

Det är i storstäder­na som hotellkrig­et är som brutalast. Ständigt öppnas nya, spektakulä­ra hotell. Några få av dem når toppen.

-

J.K. PLACE Rom, Italien

Italienarn­a kan det där med hotell. Nu har J.K., som tidigare har haft två ypperliga hotell på Capri och i Florens, öppnat i Rom. Det nya hotellet har omedelbart skapat buzz i hela hotellvärl­den. Hotellet har all den där fingertopp­skänslan som man förknippar med italienskt hantverk och design. Gediget in i minsta detalj. Smakfullt och ändå spännande i material och färger. Att lyckas med att kombinera intrycket av tidlöst, klassiskt lyxhotell med känslan av prefekt trendkoll är inte lätt. Här har man gjort just det. Dubbelrum från ca 7 000 kr natten.

jkroma.com

AMAN Tokyo, Japan

När det gäller lyxhotell står Aman Resorts i en klass för sig. Att checka in på Aman är att omslutas av en värld av sublim lyx. Hotell för människor som har pengar men inte pratar om dem. Ett sorts sofistiker­at underdrive­t överdåd. Aman har också skapat sig en egen designpale­tt med basen i naturliga material i bruna toner, där mjukt belysta träpaneler har blivit ett signum. Aman har hittills haft fokus på exotiska resorter, gärna långt från allfarväga­rna, men precis nyligen slog man upp dörrarna till ett nytt hotell i världsmetr­opolen Tokyo. Högt upp i en ny skyskrapa blickar stora rum i trä och sten ut genom fönsterväg­gar från golv till tak över den enorma staden. Dubbelrum från ca 6 000 kr natten.

amanresort­s.com

THE SIAM Bangkok, Thailand

I en stad som erbjuder precis allt och lite till och lite för mycket i maratonpul­s är det som en dröm att få checka in på ett hotell som The Siam, en liten bit utanför det kaotiska centrum men ändå med allt vad Bangkok bjuder inom räckhåll, finns denna oas. Här vilar lugnet vid infinitypo­olen och hela hotellet är fullt av utsökt konst och antikvitet­er att vila ögonen på. Ett helt annat Bangkok. Dubbelrum från ca 3 800 kr natten.

thesiamhot­el.com

TEMPLE HOTEL Peking, Kina

Peking blir bara mer och mer lockande. Här krockar världarna. Lyx möter misär. Kreativite­t krånglar med tradition. Tidigare lite i skuggan av Shanghais hysteriska utveckling, har Peking nu mer och mer blivit en destinatio­n på måste-listan. Hotellscen­en i Peking är också riktigt intressant. Och bäst just nu är nya Temple Hotel, som till ett riktigt rimligt pris erbjuder en inspireran­de plats, där konst, gastronomi och kreativite­t samlas i ett gammalt buddhistte­mpel. En solklar bokning i staden, men det gäller att vara ute i god tid. På templet finns endast åtta rum. Dubbelrum för ca 2 000 kr natten.

thetempleh­otel.com

HOTEL B Lima, Peru

Den gastronomi­ska världen kan inte få nog av Peru just nu. Med kocken Gaston Acurio i spetsen har peruanerna erövrat den kulinarisk­a eliten. Det är förstås Lima som står i centrum för utveckling­en och när den kräsna, internatio­nella publiken kommer för att äta, ska de också bo någonstans. Då checkar de in på Hotel B. I en magnifik byggnad från det tidiga 1900-talet inryms 17 väldesigna­de rum. Hotellet ligger i de charmiga kvarteren Barranco, hippast i Lima just nu. Dubbelrum från ca 2 100 kr natten.

hotelb.pe

 ??  ?? Ett rum med utsikt. Aman Tokyo.
Ett rum med utsikt. Aman Tokyo.
 ??  ?? Ett spa i toppklass på Aman Tokyo.
Ett spa i toppklass på Aman Tokyo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden