RES Travel Magazine

Topp 5 Budget

Billigt är inte alltid bra, men när det är bra är det bäst. Varför betala mer än man måste när man kan bo på så här heta ställen?

-

VOLKSHOTEL

Amsterdam, Nederlände­rna

Det händer alltid något nytt, spännande i Amsterdam. I synnerhet när det gäller ung kultur, innovation och nytänk. Nya Volkshotel är ett sådant exempel. En tom, gammal betongbygg­nad från 60-talet gjordes först om till ett kreativt centrum och startup-hub, där 200 kreatörer och innovatöre­r hyrde in sig. Nu har man också öppnat ett hotell i byggnaden som ska locka internatio­nella kreatörer. Det finns en inspelning­sstudio, en klubb, ett kafé och en bar i byggnaden. Allt för att locka till sig unga talanger hit. Dubbelrum från under 1 000 kr natten.

volkshotel.nl

PRAKTIK BAKERY

Barcelona, Spanien

Bakom receptione­n manglar mjöliga muskler mustiga degar. Bagare samsas med gästerna i lobbyn. Här bor du mitt i Barcelonas ballaste bageri. Det luktar inte bara nybakt bröd hela dagarna – den kanske härligaste doften efter fuktig skog – det är dessutom ett av Barcelonas mest prisvärda hotell. Snyggt, hippt, väldoftand­e och hyfsat billigt. Dubbelrum från ca 1 500 kr natten.

hotelprakt­ikbakery.com

THE POD HOTEL

New York, USA

Det är ju egentligen ett helt självklart koncept att klämma in fler rum i samma hus och därmed kunna erbjuda lägre priser, men det görs inte tillräckli­gt ofta. Och billigare hotellrum är ju något som verkligen behövs, i synnerhet i svindyra storstäder som New York. The Pod Hotel är, som namnet antyder, ett hotell som inte gör någon hemlighet av att rummen är en cell i hotellet. Och därmed billigare. Egentligen är The Pod Hotel två hotell i New York. Det ena på 39:e gatan och det andra på 51:a gatan och snart kommer ett till ute i Willamsbur­g. Det nya podhotelle­t kommer att byggas med rekordbill­ig teknik i moduler om två rum som fogas samman till ett helt hus, med totalt över 200 rum. Minirum för två med våningssän­g från ca 800 kr natten.

thepodhote­l.com

HÔTEL PARADIS

Paris, Frankrike

Det fanns en tid när Paris vimlade av små, billiga hotell. Så inte längre, om man inte vill ha loppor. Hôtel Paradis är ett undantag. Här är det både fräscht och stylish, men priset ligger kring tusenlappe­n. Hotellet ligger centralt i norra staden, hyfsat nära Operan. Detta är Paris när det är som bäst just nu. Dubbelrum från ca 1 000 kr natten.

hotelparad­isparis.com

BRODY HOUSE

Budapest, Ungern

Det här hotellet är för bra för att vara sant. Det är snyggt, personligt, centralt, inhyser en cool medlemsklu­bb och är ett av Budapests mest happening-ställen. För en dryg femhundrin­g bor du på ett av stadens bästa hotell, ett smakfullt men ändå djärvt designat townhouse. Om alla hotell hade den här relationen mellan pris och kvalitet skulle världen vara en lyckligare plats. Dubbelrum från 550 kr natten.

brodyhouse.com

 ??  ?? Bo i bageriet i Barcelona.
Bo i bageriet i Barcelona.
 ??  ?? Volkshotel – hipness har aldrig varit billigare.
Volkshotel – hipness har aldrig varit billigare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden