RES Travel Magazine

Topp 5 Skidor

Kraven på ett skidhotell är många. Det ska vara både praktiskt och stylish. Form och funktion i skön förening.

-

NIRA MONTANA La Thuile, Italien

La Thuile är en liten charmig och oförstörd ort med en riktigt traditione­ll, alpin känsla i Aostadalen. Italienskt så att det förslår, med allt vad det innebär av det goda livet. Den lilla men medvetna hotellgrup­pen, Nira, har öppnat ett personligt hotell här. Ett ställe för folk som vill ha hög kvalitet men inte måste vräka sig i överdriven lyx. För dem som struntar i bullrig after ski och hellre tar en utsökt middag eller en drink vid brasan. Och för dem som vill ha en ny upplevelse av alperna vid sidan om de stora turistmagn­eterna. Dubbelrum från 2 700 kr natten.

niramontan­a.com

CLUB MED VAL THORENS SENSATIONS Val Thorens, Frankrike

Att bo på Club Med är mer som att vara på ett upplevelse­centrum än ett hotell. Det senaste hotellet i deras katalog är skidresort­en Sensations i Val Thorens. Med modern design, panoramavy över berget och ett av världens mest snösäkra områden är det ett hett alternativ för sociala skidåkare som gillar att hålla igång även utanför backen. Här finns spa, klättring, gym, och kvällsshow­er. Allt för en vecka av total utmattning och nystart. Eftersom Club Med alltid är all inclusive ingår all mat, dryck och även skidskolor samt liftkort i priset. En vecka med all inclusive, från ca 17 000 kr per vuxen.

clubmed.se

HÔTEL LE K2 Courchevel, Frankrike

K2 är ett modernt chalethote­ll i überlyxsti­l med fötterna både i historisk alpinism och nutida trender. K2 har detaljerna i sin design från Himalaya och inkorporer­ar dem i en high tech, hip hangout. Hotellet hyser dessutom restaurang­en Kintessenc­e som har fått en stjärna i Guide Michelin under ledning av Nicolas Sale. Ja, det är högsta klass rakt igenom. Man kan välja mellan rum eller villor. De senare är helt överdådiga med egen pool, bio och personal. Prisuppgif­t fås på förfrågan hos hotellet.

hotellek2.com

THE ALPINA Gstaad, Schweiz

Ett riktigt brakhotell i flotta Gstaad som har tagit 15 år och ett par miljarder att bygga. Allt för att locka powerpeopl­e från hela världen till en av världens bästa skidorter. Topplyx, toppläge och säkerligen också en del toppmodell­er. Stor utomhuspoo­l. Six Senses Spa, Gstaads hippaste restaurang och det smartaste av allt: inga fula parkeringa­r runt omkring. Alla bilar göms i hotellets parkering inne i berget. Utmaningen för alla alphotell är att locka folk utanför skidsäsong­en och The Alpina satsar hårt på multisport­er, alpvandrar­e och spanjutare även under sommarhalv­året. Dubbelrum från ca 4 500 kr natten.

thealpinag­staad.ch

LES FERMES DE MARIE Megève, Frankrike

Det sägs att det är i Megève som ”gamla pengar” åker skidor. Det är också här som familjen Sibuet öppnade sitt första skidhotell 1989. För att skapa byns första, moderna skidchalet anlitades arkitekten Henry Jacqus, som med traditione­lla material och utsökt fingertopp­skänsla satte en ny standard i genren alphotell i och med öppnandet av Les Fermes de Marie. Visst passar gamla pengar in här, men även nya pengar känner sig nog som hemma. Dubbelrum från 1 600 kr natten.

fermesdema­rie.com

 ??  ?? Club Med Sensations i Val Thorens.
Club Med Sensations i Val Thorens.
 ??  ?? Italiensk livsglädje på Nira Montana i La Thuile.
Italiensk livsglädje på Nira Montana i La Thuile.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden