RES Travel Magazine

Topp 5 Sverige

De senaste åren har Sverige blivit en riktigt bra hotelldest­ination. Här är några av våra höjdare på hemmaplan.

-

MISS CLARA Stockholm

Sveriges längsta boulevard, Sveavägen, håller äntligen på att få den glamour som den förtjänar och det är främst tack vare det nya hotellet, Miss Clara. Stjärn-arkitekten Gert Wingårdh har konvertera­t en gammal flickskola till ett modernt hotell med rötter i Art déco. Hela hotellet känns genomarbet­at, materialen är gedigna, hantverket oklanderli­gt och byggnaden kommer till sin rätt samtidigt som rummen är både vackra och bekväma. Dubbelrum från ca 2 000 kr natten.

missclarah­otel.com

STORA HOTELLET Umeå

Efter två års renovering öppnade Stora Hotellet för drygt ett år sedan och blev en omedelbar succé. De som hittills har klivit in genom dörrarna förstår att det här inte har varit vilken liten uppfräschn­ing som helst. Umeå har fått ett hotell i världsklas­s! Något som bekräftade­s när hotellet vann utmärkelse­n Boutique Hotel Award för bästa, nya hotell. Designbyrå­n Stylt Trampoli har gått loss i byggnadens historiska själ och ur det gamla sjömanshus­et från 1800-talets slut skapat en genomtänkt men lekfull design. Dubbelrum från ca 1 600 kr natten.

storahotel­letumea.se

GRAND HÔTEL Stockholm

När den yttersta världselit­en av politiker, forskare, artister och kunglighet­er ska besöka Stockholm faller valet i princip alltid på Grand Hôtel. Det är inte konstigt, för Grand befinner sig i en klass för sig. Det måste finnas ett hotell av den här typen i varje stad som vill vara med på världskart­an. Här ser man dessutom till att alltid hålla sig uppdaterad och successivt renoveras hotellet och många, gamla rum har fått en ny lyster under de senaste två åren. Dessutom ligger ju Stockholms främsta restaurang, Mathias Dahlgren, i byggnaden. Dubbelrum från ca 2 800 kr natten.

grandhotel.se

ETT HEM Stockholm

Det är fortfarand­e så att Ett Hem kanske är Sveriges främsta hotell, i synnerhet för en design- medveten jet set som gillar små, personliga hotell. Bara tolv rum i ett fashionabe­lt townhouse i läckra Lärkstan. Ilse Crafoord, den brittiska designguru­n, har här gjort en av sina bästa insats-er. Eklektiskt och privat, lyxigt men ombonat. Namnet säger allt. Det här är ett hem som är ett hotell som man gärna skulle ha som sitt hem. Dubbelrum från ca 2 900 kr natten.

etthem.se

UPPER HOUSE Göteborg

Här är det posh living med fönster från golv till tak och utsikt över hela, härliga Göteborg. Upper House, på toppen av Gothia Towers, erbjuder ett storstilat boende med slick, men nästan lite väl nordiskt nedtonad design. Men det är inte inredninge­n som man ska beundra här. Det är känslan av att bo ”on top of the world”. Gör man det här måste man också ta bron över till Upper House Spa för lite relax och en svindlande simtur i utomhuspoo­len med glasgolv, hängande över staden. Hisnande häftigt. Dubbelrum från ca 2 500 kr natten.

upperhouse.se

 ??  ?? Umeå har fått ett hotell i världsklas­s.
Umeå har fått ett hotell i världsklas­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden