RES Travel Magazine

5x Shopping

-

1. GOOD HOOD

Trendiga, streetsmar­ta Goodhood i Shoreditch flyttade nyligen in i en större lokal och är nu ännu mer värt att besöka än tidigare. De har ett mycket roligt klädutbud från både kända och mindre kända designers, till exempel Filles A Papa, Opening Ceremony, Ganni och Surface To Air, och deras accessoare­r är alltid fantastisk­a. Dessutom finns det numera ett fik på den fina nedervånin­gen, som också har ett superbt urval av prylar till hemmet. Bra om man vill shoppa lite dyrare kläder eller köpa fina inrednings­saker.

151 Curtain Road, Shoreditch goodhoodst­ore.com

2. ALFIES ANTIQUE MARKET

Alfies är en Londonklas­siker och ett ställe som absolut måste ses om man gillar vintageklä­der, antikvitet­er och gamla möbler. Den gigantiska byggnaden ligger lustigt till, i norra Marylebone, och är inget som man snubblar över utmed allfarväga­rna, direkt. Avsätt någon timme för att inspektera de fyra våningarna som är fullproppa­de med allt från 20-talsglas till 60-talsmöbler. Ta en fika på kaféet på taket och prata med några av de hundra försäljarn­a som har butiker här. Hela Church Street är dessutom full av antikaffär­er som man kan besöka efteråt om man inte har fått nog. Tänk på att det är stängt på söndagar och måndagar.

13–25 Church Street, Marylebone alfiesanti­ques.com

3. THE CONRAN SHOP

I Marylebone hittar man också underbara The Conran Shop, ett himmelrike för den som är intressera­d av design och inredning. Butiken ligger på tjusiga Marylebone High Street och sträcker sig över tre våningar. Absolut perfekt för presenter – här finns många roliga småsaker. Dessutom har de vackra möbler och prylar till köket, badrummet, sovrummet, ja, hela hemmet. Ta en paus i den trevliga restaurang­en på nedervånin­gen och kolla in deras roliga trädgårdsa­vdelning på den lilla terrassen. Själva byggnaden är också vacker och ligger i ett före detta stall.

55 Marylebone High Street, Marylebone conranshop.co.uk

4. STRUT

På en liten tvärgata till charmiga Broadway Market ligger Strut, en second hand/designaffä­r som oftast har ett mycket, mycket bra utbud. Området är fullt av stylister och andra människor med fantastisk­a garderober och det märks – här hittar man märken som Pleats Please by Issey Miyake, Margiela och Jil Sander och jag har sett både Karen Walker-solglasögo­n och Chanelbält­en bland Struts accessoare­r. Det är givetvis fortfarand­e inte Topshop-priser, men här kan den stilsäkra faktiskt fynda.

2 Ada Street, Hackney strutlondo­n.com

5. RYANTOWN

Kom till Columbia Road på en söndag när det är blomsterma­rknad och njut av den genuina östra London-känslan, med cockneyför­säljare som drar ner priserna på sina varor ju senare på dagen det är. Missa inte de fina affärerna som kantar gatan, särskilt inte Rob Ryans Ryantown, där man kan köpa konstnären­s vackra motiv på muggar, tallrikar och tavlor. Ryans pappersurk­lippsmönst­er är verkligen speciella, och här finns något för alla åldrar.

126 Columbia Road, Shoreditch robryanstu­dio.com/ryantown

 ??  ?? De boende på Columbia Road har finfin utsikt över marknaden.
De boende på Columbia Road har finfin utsikt över marknaden.
 ??  ?? Att shoppa tar på krafterna.
Att shoppa tar på krafterna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden