RES Travel Magazine

Därför väljer allt fler att upptäcka Dominikans­ka republiken

Svenskarna har upptäckt en ny destinatio­n som ingen annan. Dominikans­ka republiken är den MEst KOMPLEttA DEstINAtIO­NEN I KArIBIEN. Här är ANLEDNINGA­rNA vArFör ALLt flEr rEsEr DIt.

-

Mer än 400 kilometer kritvita stränder. Hotell i världsklas­s för alla plånböcker och smaker. Ett rikt naturliv och fantastisk­a miljöer. Det är inte svårt att förstå varför så många väljer att snegla mot Dominikans­ka republiken när semestern ska planeras.

Punta Cana som ligger i den östra delen är den mest besökta destinatio­nen mycket på grund av sin höga standard. Här ligger de flesta större hotellen där kritvita stränder möter det klarblåa vattnet och korallreve­n, och skapar på så sätt en nästan vykortsvac­ker vy. För den som inte nöjer sig med att sola och bada finns stränderna vid Cabarete i Puerto Plata. Området har blivit känd som ett mecka för kiteboardi­ng och surfing, tack vare sitt varma vatten och vindar perfekta för vattenspor­t.

Men Dominikans­ka republiken är så mycket mer än bara stränder. Bland annat har Punta Cana röstats fram till ett måste att besöka i TripAdviso­rs Traveler’s Choice Awards 2016.

Golfturist­er har sedan länge hittat till de natursköna banorna i landet, där många har designats av några av världens mest kända bandesigne­rs. Varför även PGA-touren spelas i landet och att de utmärks som bästa golfdestin­ationen i Karibien år efter år.

Valexpedit­ioner är en annan populär aktivitet. Under januari till mars migrerar upp till 5 000 valar till bukten vid Samaná i nordöstra delen av landet för att fortplanta sig.

Enligt undersökni­ngar är Dominikans­ka republiken ett av de allra mest prisvärda resmålen. Vill man ha så mycket Karibien som möjligt för pengarna är det hit man ska åka

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden