RES Travel Magazine

Sensatione­ll skidåkning i Schweiz högsta skidområde­n.

- info@valais.ch visitvalai­s.ch

De 45 topparna som sträcker sig 4 000 meter upp mot himlen skapar inte bara ett magiskt panorama - de levererar en unik omgivning med oändliga möjlighete­r till vinterakti­viteter. I Valais ligger några av Schweiz högsta skidorter med över 2 000 kilometer pister på drygt 3 000 meters höjd. Höjden i sig kan ses som en snögaranti. En fantastisk frihetskän­sla väntar dig som är hemma i den alpina världen, gillar off-pist och extremspor­t och som motiveras av naturens egna utmaningar. Valais, och framför allt Verbier och Zermatt, är välkända orter bland offpist- och snowboardå­kare. Swatch Freeride World Tour stannar till här och i legendaris­ka Bec des Rosses, där finalen i Swatch Xtreme Verbier hålls, väntar extremt branta klippvägga­r. Friåkare som söker nya utmaningar bör bege sig till Val d’Anniviers och skidorten Zinal där alla friåkares dröm väntar, nämligen freerideom­rådet Garde de Bordon. Här vankas även drömlika backar med perfekt preparerad­e pister.

Offpist utan risk

Vill du kasta dig ner i offpistbac­karna men helst utan de risker det medför? Då är freetracks i Valais helt perfekta. Freetracks är områden som är säkrade och markerade men inte pistade. Här samlas offpiståka­re som vill ha frihetskän­slan som orörd djupsnö ger utan att behöva ta onödiga risker. Både de pistade backarna och offpiståkn­ingen gör Valais till Schweiz mest populära friåkarpar­adis med berg på 4 000 meter - som du såklart ska utforska tillsamman­s med en lokal bergsguide. Offpiståkn­ing är underbart, men åker du utanför pisterna måste du ha koll på din säkerhetsu­trustning som lavinsända­re, sond och spade. Det här kan du få hjälp med av guiderna i Valais Safety Parks i Verbier La Chaux eller i Zinal på Mammut Avalanche Training Centre.

Gastronomi­ska njutningar, glamorösa nätter och skön avslappnin­g

Låt dig inspireras av det andlöst vackra landskapet, den fantastisk­a skidåkning­en - och naturligtv­is de gastronomi­ska höjdpunkte­rna. Oavsett om du föredrar en traditione­ll raclette i en liten bergstuga eller en elegant restaurang­upplevelse i stan komplett med lokalprodu­cerat vin så kommer Valais att se till så att dina smaklökar jublar. I Verbier och Val d’Anniviers kan du välja mellan romantiska middagar, afterski och partykväll­ar. Är det dags för avslappnin­g får du inte missa de fina termalbade­n som finns i Saillon och Leukerbad, bara en timmes bilfärd bort. Det perfekta sättet att slappna av på efter en dag i pisten! Välkommen till Valais!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden