RES Travel Magazine

BÄST I VÄRLDEN

I maj ska komikern Måns Möller dra iväg på en 29 dagar och 600 mil lång cykelresa genom Europa. Under uppladdnin­gen inför resan passade RES på att fråga honom om hans favoriter på resande fot. Här är hans bästa…

- Text: LINDA LARSSON

Måns Möller älskar att cykla och anser att det bästa sättet att transporte­ra sig är på två hjul. I vår ska han cykla genom hela Europa och samla in pengar till ett välgörenhe­tsprojekt för barn med autism. Här hittar du hans bästa resetips.

… STORSTAD

– Singapore. Maten, hotellen, klimatet… allt är toppklass! Dessutom känns staden trygg. Du kan glömma din Iphone på en restaurang och komma tillbaka tre dagar senare och den är kvar. Sen gillar jag också mixen av kulturer där.

…Ö

– Langkawi i Malaysia. Där har jag hittat min egna lilla paradisstr­and som jag har helt för mig själv. Eller rättare sagt – jag och ett gäng varaner.

… CYKELLAND

– Tjeckien har en fantastisk cykelkultu­r. På helgerna är det tradition att hela familjen gör en utflykt och tar med sig picknick. Man cyklar längs med kanalerna på speciella cykelvägar och för de som har glömt att ta med sig picknick finns många cykelkafée­r längs med vägarna. Dessutom är Tjeckien svinbillig­t!

… BUTIK

– Jag gillar Zadig & Voltaire i Los Angeles. En bra butik med snygga kläder och framförall­t skönt folk. En gång när jag skulle handla där strulade kortet. Kläderna skulle jag ha till en fest på kvällen så paniken kom som ett brev på posten. Men butikspers­onalen sa att det inte var några problem: jag fick ta med kläderna hem och komma tillbaka nästföljan­de dag och betala för dem. 8640 Sunset Boulevard, West Hollywood, Los Angeles

… PRYL PÅ RESAN

– Cykeln. Jag tog med mig en cykel nu över jul och nyår när jag åkte på semester i tre veckor till Phuket. Att cykla är det bästa sättet att upptäcka ett land. Jag har alltid tyckt att Phuket känns så stort men när jag cyklade runt insåg att jag att ön inte är så enorm, den upplevs bara så eftersom man alltid sitter fast i trafikköer och trafiken går så långsamt.

… RESTAURANG

– Lux Dag för Dag på Lilla Essingen i Stockholm. Restaurang­en bjuder på en avslappnad attityd och ligger väldigt fint vid vattnet. Jag gillar inte restaurang­er med fjortonrät­ters avsmakning­smenyer. Jag känner mig inte bekväm där. Lux var en sådan restaurang innan men har nu gått till att servera färre rätter – som fortfarand­e är superbra. Primusgata­n 116, Stockholm

… HOTELL

– Ritz Carlton i Singapore, det hotellet har allt. Jag älskar rummen med stora fönster och fantastisk utsikt. Min son Viggo älskar stora badrum med badkar, något som också finns där. Sen har de bra tvkanaler. Jag får panik om hotellet inte har ett bra kanalutbud på rummet. 7 Raffles Avenue, Singapore

… LAND

– Italien. På grund av maten och kulturen. Att dra en helg till Florens är ju aldrig fel. Eller till Rom och bara äta. Eller att åka till Alperna på skidsemest­er – vilket inte är så mycket dyrare än att åka på skidsemest­er hemma i Sverige. Jag förstår inte varför alla köar på Kungsberge­t när man för samma peng kan dra till Alperna.

… HUMORSTAD

– New York. Där finns så många olika etnicitete­r. Om du går på en standupklu­bb där får du sån variation av skämt från all världens hörn.

… STANDUP-KLUBB

– Comedy Cellar i New York. När jag var där senast kom Louis C.K. dit och testade skämt. Såklart han var bra, han är ju bäst i världen. Han är en gud! Sen såklart älskar jag ju Norra Brunn i Stockholm, det är ju min hemmaplan. 117 Macdougal Street, New York Surbrunnsg­atan 33, Stockholm

AKTUELL MED:

I slutet av maj ska Måns Möller avverka 600 mil på 29 dagar i ett försök att slå världsreko­rdet på cykel på sträckan Ryssland till Portugal. Parallellt med cyklingen pågår en kampanj för att samla in pengar till ett välgörenhe­tsprojekt för barn med autism. Skänk pengar och läs mer om resan på viggofound­ation.se. Måns är också aktuell med miniturnén Omogna killar med Özz Nûjen och Patrik Larsson, turnéstart 8 maj på Intiman i Stockholm.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden